A dunaszerdahelyi karatéka nyolcadik bajnoki címét szerezte


Bíró Bendegúz évek óta kimagaslóan teljesít

November első hétvégéjén negyedik alkalommal indult útnak a Seishin Karate Klub különítménye Siklósra, a Damashi Kupa elnevezésű nemzetközi tornára, amely három ország részvételével zajlott.

A csapat pénteken reggel indult útnak. Miután elfoglalták a szállást, kihasználták a jó időt, és kirándultak egyet Pécsen.

"Gyönyörű időnk volt, így nagyon kellemesen telt a napunk. Majd a városnézés után Siklósra igyekeztünk a mérlegeléssel egybekötött regisztrációra. A szombat reggeli megnyitó után elkezdődtek a küzdelmek. Elsőként Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely) lépett tatamira, aki első ellenfelét simán verte EKO szabályrendszerben. Először megfogta gyomorra, majd fejbe rúgta ellenfelét" - mondta Markovics János 5.dan, a Seishin Karate Klub vezetője, aki bíróként képviselte a klubot a versenyen.

"Később Vígh Lara következett, akinek első ellenfele iszonyatosan szabálytalan volt, nagyon sokszor fejbe verte. Végül Lara győzött, de a szabálytalanság negatívan hatott a többi küzdelmére, ahol sajnos alul maradt. Bendegúz első küzdelmében normál full kontakt rendszerben kapott egy ütést a hátára, amit a bírók és az orvos szabályosnak ítélt meg, így első küzdelmében alul maradt. Majd Bíró Bendegúz utolsó küzdelme következett, ellenfelét nagyon gyorsan, Ipponnal győzte le.Verseny nagyon gördülékenyen zajlott, este pedig egy finom vacsorával ünnepeltük meg a csapat sikereit" - zárta Markovics János.

Eredmények:

I.helyezettek: Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely) EKO szabály

II. helyezettek: Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely) Full contakt

III. helyezettek: Vígh Lara (Ekecs)

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei