Újra kikaptak a komáromi röpisek


A VK Spartak UJS ezúttal hazai pályán szenvedett vereséget.

A komáromiak szombaton Kassán 3-2-es vereséget szenvedtek, így egy ponttal térhettek haza. Ezek után csütörtökön hazai pályán fogadták az eperjesi (Prešov) csapatot, amely a Spartak mögött állt a tabellán.

A papírforma ellenére a vendégek kezdtek jobban és szinte végig 2-3 pontos előnyben voltak az első szettben. 16-16-nál egyenlített Komárom, de ennél többre nem futotta az erejükből. A végjátékban hiába jöttek fel többször egy pontra Rakék, ott már nem jött össze az egalizálás, így az Eperjes került előnybe. A hibáikat viszonylag gyorsan javították Petrášék, akik a második játszmában nem sok esélyt adtak a vendégeknek és 1-1-re módosították az állást.

Ez után újra leblokkoltak Robin Pělucha tanítványai és a harmadik szettben nem sok esélyük volt. A negyediket ennek ellenére jól kezdték, de 9-5 után újra szétesett a játékuk és végül simán, 15-25-re bukták el a játszmát. Az eperjesiek így mindhárom pontot hazavihették a Duna-partjáról és ezzel megelőzték Ogurčákékat a tabellán. Komárom eddig mindössze három győzelmet aratott a szezonban, a bajnokságból lefelé kilógó hármas a Zólyom, a Trencsén, valamint a szlovák U20-as válogatott ellen.

"Elsősorban a mai kezdésünk bosszant, ez volt az eddigi legrosszabb teljesítményünk. Az egész héten jól néztek ki a dolgok és ezek után az elsőtől az utolsó labdáig, kivéve a második szettet, katasztrofálisan játszottunk. Nehezen tudok bármit is mondani, nem tudok pozitív dolgot kiemelni ebből a meccsből, ez egy teljes zárlat volt ma. Bosszant, hogy az erősebb ellenfelek ellen nem tudunk nyerni, nem tudom hol a hiba, ma sem tudtunk megbírkózni velük" – olvasható a Szlovák Röplabda Szövetség oldalán Pělucha mester értékelése.

Edymax Extraliga, alapszakasz:

VK Spartak UJS Komárom-VK Mirad PU Eperjes 1-3 (23-25, 25-18, 22-25, 15-25)
Komáromi sportcsarnok, 102 néző, v.: Sarka, Juráček

Komárom: Rak 10, Kašper 8, Zaťko 1, Ogurčák 16, Tarabus 4, J. Petráš 19, libero Turis (Forró 1, Százvai 1, Jalovecký 1, Slezák)
Eperjes: Šiket 4, Oleárnik, M. Sopko st. 14, Mikovčík 11, Šniežek 12, Ščerba 9, libero T. Lampart (Jurko 1, Hudák)

Fotó: VK Spartak UJS Komárno

 

A rovat legfrissebb hírei