Zsigmond Kevin „százados” lett


A bősiek csapatkapitánya az éllovas ellen szeretne ismét bizonyítani

A bősi csapatkapitány, Zsigmond Kevin (9-es számmal) gólöröme (Fotó: Bősi Fociliga)

A múlt héten drámai végjátékban, emberhátrányban szerezték három pontot érő találatukat a Duna-partiak a nyugat-szlovákiai labdarúgó régióbajnokság 13. fordulójában. A győzelemben oroszlánrészt vállalt Zsigmond Kevin, a vendéglátók duplázó csapatkapitánya és gólfelelőse. Előbb a 25. percben egyenlített, majd tizenkét perccel később a bősiek oldalára billentette a mérleg nyelvét. Duplázott, s egyben „századossá” avanzsírozott.

„Fontos mérföldkőhöz érkeztem, ugyanis immár századik gólomnak örültem a felnőttek között. A mai találatok értékét hatványozza, hogy egy sokáig emlékezetes mérkőzésen jubiláltam. Segítettem a társaknak, a csapatnak, egy félidőn át tíz emberrel játszva fektettük két vállra soros ellenfelünket. Ősszel tizenötször voltam eredményes. Ha így folytatom, és elkerülnek a sérülések, nem lesz formahanyatlás, akkor megpályázom a gólkirályi címet” – fogalmazott a nagymagyari illetőségű támadó középpályás, aki a diákok és az ifisták mezőnyében Szencen, a pozsonyi Slovanban és a DAC-ban futballozott, felnőttként pedig a DAC B és C, a mosonmagyaróváriak, a tőketerebesiek és a bősiek együttesében rúgta a gólokat. A 2021/2022-es bajnoki évfolyamban kék-fehér szerelésben 29-szer talált az ellenfelek kapujába, ezzel a bajnoki elsőség mellett a gólkirályi címet is begyűjtötte.

Zsigmond még jó ideig nem tervez megpihenni, hanem yovább szeretné gyarapítania eredményes pályafutását, legközelebbi alkalommal már ezen a hétvégén, amikoris a bősiek a mezőny szuverén éllovasa, az érsekújváriak otthonában vendégszerepelnek.

„Nagyképűen hangzik, de ezt a párharcot is megnyerhetjük némi szerencsével. Az ellenfél kapujára mindenhol veszélyesek vagyunk. Mezünket viseli a mezőny legjobb góllövője. Sok múlik majd a védekezésen. Ebben a meccsben a hazai siker, a pontosztozkodás, a vendéggyőzelem egyaránt benne van”
– latolgatta az esélyeket a mérkőzés előtt a bősiek edzője.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei