Almási betalált a válogatottban


A szlovák U21-es válogatott 3-0-ra győzte le a fehéroroszokat.

Almási László a találkozó előtt elmondta, hogy nem csak egy előkészületi mérkőzésként tekintenek a találkozóra, szeretnék mindenképpen megnyerni azt, és véghezvinni, amit az edző kér tőlük. A DAC kötelékébe tartozó, jelenleg Pozsonyligetfalun (FC Petržalka) szereplő támadó kifejtette, hogy elsősorban a széleken kell támadniuk és az onnan érkező beadásokra többek között neki kell érkeznie a kapu előtt.

A szlovákiaiak Szencen (Senec) fogadták Fehéroroszországot. Az első perctől leginkább a hazaiak irányították a játékot és dolgoztak ki nagyobb helyzeteket. Az első gólra 29 percet kellett várni, ekkor Chobot balról érkező passzát a kapu előtt Špyrka váltotta gólra. Ez után gyorsan jött a második találat is. Kopas szögletét Almási fejelte szépen a vendégek kapujába. A fiatal csatár 45 percet töltött a pályán, a szünetben Marek Fábry váltotta.

A második félidő hajrájában több helyzet után összejött a harmadik gól is. Fabiš a jobb oldalról passzolt laposan középre, a hosszú oldalon pedig érkezett Ďuriš, aki a kapuba pofozta a játíkszert. A szlovák válogatott így sikerrel hangolt a grúzok elleni Eb-selejtezőre, amelyet november 18-án Nyitrán rendeznek.

U21-es felkészülési mérkőzés: 

Szlovákia-Fehéroroszország 3-0 (2-0)
Szenc, v.: Proske (cseh)
Gólszerzők: Špyrka (29.), Almási (33.), Ďuriš (85.)
Sárga lap: Mukhamedov (72.)

Szlovákia: Šípoš (Vantruba 46.) - Vallo (Fabiš 81.), Šulek (Špiriak 81.), Kopas, Mojžiš (Sluka 46.) - Špyrka (Kolesár 56.), Pokorný (Adamec 46.), Gamboš (Švec 86.) -Kvocera (Ďuriš 56.), Almási (Fábry 46.), Chobot (Kovaľ 46.)

Fotó: instagram.com/sfzofficial

A rovat legfrissebb hírei