Továbbjutottak a komáromi röpisek


Idegenben tudott fordítani a komáromi alakulat, így kiharcolta a továbbjutást

A komáromi csapat és a szakmai stáb közös öröme Luxemburgban (Fotó: SVF/CEV)

A luxemburgi Stroossen otthonában nyert 3:1-re a komáromi férfi röplabdacsapat a Challenge Cup 1. fordulójának visszavágóján, így a hazai vereség után kiharcolta a továbbjutást.

A komáromi 2:3 után a Duna-partiak tudták, hogy a jó kezdés kulcsfontosságú a számukra. Ennek megfelelően a 450 néző előtt rendezett találkozó első szettjében 6:6 után megléptek ellenfelüktől, és a hazaiaknak végül csak 17 pontot engedve kerültek előnybe. A második játszmában ellentétes volt a forgatókönyv, a Stroosen esélyt sem adott Sántaéknak és kiegyenlítette az állást. A harmadik és a negyedik szett azonban újra a vendégek dominanciáját hozta. A komáromiak mindkétszer gyorsan megléptek a légiósokkal teletűzdelt luxemburgiaktól és okosan őrizték előnyüket. Így összességében magabiztos győzelmet arattak és ledolgozva otthon összeszedett hátrányukat, bejutottak a sorozat 2. fordulójába.

„Gratulálok a srácoknak a telt házas, lelkes közönség előtt megrendezett mérkőzésen nyújtott harcias teljesítményhez. Az ellenfél otthonában sikerült győznünk. Úgy gondolom, hogy egy nagyon összeszedett, koncentrált játékot mutattunk – foglalta össze röviden csapata teljesítményét Richard Vlkolinský, a komáromiak edzője, aki nem csak játékosait dicsérte. – Nagy köszönet jár Ferencz Dávidnak és Róbert Mihaličkának, akik Luxemburgban is mindent tökéletesen megszerveztek a számunkra. Hibátlan volt minden, nagyon nagy szerepük van abban, hogy százszázalékosan a röplabdára koncentrálhattunk. Alaposan kielemeztük az ellenfelet és a játékosok úgy léptek pályára, hogy pontosan tudták, mit kell csinálniuk. Ennek meg is volt az eredménye az elején. A második szettben a hazaiak megmutatták, hogy mi az, ami az ő játékuknak kedvez. A csapatuk külföldi játékosokra épít és ez érezhető volt a taktikájukon, az összjátékukon is. Ezt próbáltuk meg megakadályozni és sikerrel is jártunk. A meccs végén már nagy előnyünk volt, amit nagyon higgadt módon tudtunk kontrollálni. Nagyon várjuk a következő ellenfelet és az újabb mérkőzéseket” – idézte a szakember szavait a Szlovák Röplabda-szövetség weboldala.

FÉRFI CHALLENGE CUP, 1. forduló, visszavágó
Stroosen–Komárno 1:3 (-17, 17, -19, -20)

Az első meccsen 3:2, továbbjutottak a komáromiak.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei