A losonciak megszerezték első hazai, míg a rimaszombatiak az első idegenbeli győzelmüket


Több rossz sorozat is megszakadt a hétvégén a közép-szlovákiai alacsonyabb osztályú labdarúgó bajnokságokban

Fotó: Facebook/MŠK Novohrad Lučenec

A III. liga 13. fordulójában mind a négy felvidéki magyar csapat győzött, a nógrádi csapatok némileg feledtették ezzel a múlt heti fiaskót, amikor pontot sem szereztek. A három csapat maximálisan kihasználta a hazai pálya előnyét, s pontot sem engedtek a vetélytársaiknak, míg a rimaszombatiak Kassáról hozták el a három pontot. Két rossz sorozat is megszakadt a hétvégén, a losonciak először győztek odahaza, míg a rimaszombatiak idegenben.

Kezdjük is ez utóbbiakkal. A batyiak odahaza még mindig százszázalékosak, sőt gólt sem kaptak, de idegenben eddig két vereség mellett csak három döntetlenre futotta. Végre megszakadt ez a nem túl hízelgő sorozat, amelynek kárát a kassai Slávia TU csapata látta. A vendégeknél sérülés miatt nem játszott Petrán, míg Ciprus a sárga lapjai miatt nem léphetett pályára, viszont letelt Krstich eltiltása. A vezetést ugyan a 19. percben a hazaiak szerezték meg, de nem sokáig örülhettek, kilenc perccel később Juhász Csaba lövésébe az egyik kassai védő olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a labda a hálóban kötött ki. A félidő végén Gembický megszerezte idénybeli első gólját, s ezzel a vendégek vonulhattak előnnyel az öltözőbe. A hazaiak a második félidőben egyre nagyobb nyomást gyakoroltak Bari Jenő védenceire, de a 79. percben egy szép ellentámadás végén Oláh is bevette a hazai kaput, amivel el is dőlt a mérkőzés.

A három nógrádi csapat közül a legnehezebb feladat talán a losonciakra várt, akik ebben az idényben még nem örvendeztették meg győzelemmel a szurkolóikat, ráadásul a veszeleiek (Oravské Veselé) korántsem ígérkezett könnyű falatnak. De végre megtört a jég, s az alaposan átázott talajhoz a hazaiak alkalmazkodtak jobban, s a 31. percben ennek gólban is megmutatkozott az eredménye, miután Pipíška vette be a vendégek kapuját. Ugyan mindkét kapu előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de több gól már nem esett, így megszületett a hazaiak annyira áhított első győzelme. A héthársiak (Lipany) a múlt heti otthoni sima, fülekiek ellen aratott győzelmük (3:0) után most Kálnóra látogattak, ahol már nem voltak olyan magabiztosak, s a hazaiak végül 12 perc alatt lerendezték a mérkőzést. Igaz, az nem született meg olyan könnyen, a kálnóiak vezető góljára az első félidő utolsó percéig kellett várni. A vendégek még fel sem ocsúdtak a sokkból, amikor Matej Čobik Ferčik védencei további két góllal lepték meg őket, így 57 perc alatt eldőlt a mérkőzés. A héthársiak ugyan még a mérkőzés végén szépítettek, de ez már nem osztott, s nem szorzott, a táblázat alsó felében kullogó kálnóiak fontos három pontot szereztek.

A fülekiek is odahaza szerették volna kiköszörülni a héthársi csorbát, ehhez a tavalyi bronzérmes varannóiakat (Vranov nad Topľou) kellett legyőzniük. A csapatból sérülés miatt két alapember, Püspöky és Nemergut (ő legalább csereként pályára léphetett) is hiányzott, de a hazaiak kezdeményezőleg léptek fel, s a 17. percben Major meg is szerezte a fülekieknek a vezetést. A varannóiak nem adták könnyen magukat, többször percekre beszorították a fülekieket. Ezt unta meg a csapat grúz támadója, Akirtava, aki a 65. percben szintén betalált az ukrán Havrilenko kapujába. A varannóiak ugyan az utolsó percekben szépítettek, de egyenlíteni már nem tudtak a végig sportszerű találkozón, amelyen Libiak játékvezetőnek egyszer sem kellett elővennie a lapjait. Így a három pont Füleken maradt, s a hazaiak továbbra is az elmezőnyben tanyáznak, ami a tavalyi pocsék ősz után kellemes meglepetés. Mivel a listavezető sztropkóiak is győztek a szepesváraljaiak ellen 1:0 arányban, így továbbra is ők vezetik a tabellát 27 ponttal a 24 pontos rimaszombatiak, illetve a 20-20 pontos ólublóiak és fülekiek előtt. A losonciak és a kánóiak a győzelmükkel immár 15-15 pontosak (ahogy az őket megelőző kassaiak is), s feljöttek a 9-10. helyre.

A 14., utolsó előtti fordulóban a változatosság és az átgondolatlan sorsolás miatt a losonciak utaznak Héthársra, míg a kánóiak Varannóra utaznak már szombaton. Másnap a fülekiek Szinnán (Snina) próbálnak szerencsét, míg a rimaszombatiak 13..00 órától az utolsó felsővízközieket (Svidník) fogadják. S ne feledjék, november 11-én, szombaton a batyiak füleki vendégjátékával zárul az őszi idény.  

Egymás ellen játszottak csapataink az V. liga 12. fordulójában. A losonctamásiak a tornaljaiakat, míg a tótgyarmatiak a ragyolciakat fogadták. A losonctamási mérkőzés lefolyása nagyon egyoldalú volt, az alig teljes létszámmal kiálló vendégek nem sok vizet zavartak a nógrádi újonc otthonában. A már hagyományos forgatókönyv szerint Weisenpacher két góljával gyorsan eldöntötte a mérkőzést, a második félidő közepén a brazil Valdiris is beköszönt, majd a gömörieknek saját játékosuk, Danis adta meg a kegyelemdöfést, aki szintén bevette Juhász kapuját, kialakítva ezzel a 4:0-űs végeredményt. Tótgyarmaton nyolc gól is esett a ragyolciak vendégjátékán, volt ebben tizenegyesgól, ahogy öngól is. Az előbbit a hazaiak, az utóbbit a vendégek lőtték, s bár Molnár révén a gólgyártást a vendégek kezdték, ezt követően gyorsan fordult a kocka, a hazaiak Péter tizenegyesével kiegyenlítettek, majd Lukács, Tóth és Mičuda öngóljával 4:1 arányban fordítottak. Ezt követően Mihályi szépített, majd Péter illetve Národa révén volt még egy gólváltás, így alakítva ki az 5:3-as hazai győzelmet. A forduló szomorú krónikájához tartozik a feketebalogiak 11:0-ás veresége az újonc cserpatakiak (Osrblie) otthonában. Ezzel a kiütéses győzelemmel a 30 pontos cserpatakiak továbbra is vezetik a tabellát a 28 pontos losonctamásiak és a 26-26 pontos nagykürtösiek és selmecbányaiak előtt. Az egyaránt 13 pontos tótgyarmatiak és ragyolciak a 9-10. helyen tanyáznak, míg a tornaljaiak egyre reménytelenebbül leszakadva az utolsó helyen állnak eddig megszerzett egy pontjukkal.

Az őszi utolsó fordulót a tornaljaiak kezdik, akik november 4-én, szombaton 13.30 órától a breznóbányaiakat fogadják. Másnap a ragyolciak a losonctamásiakat látják vendégül, míg a tótgyarmatiak Nagykürtösre utaznak.

Amíg az V. ligában Cserpatakon, a VI. ligában Alsósztregován potyogtak szinte számolatlanul a gólok, amelynek kárát az ajnácskőiek látták. A hazaiak tizenkét találatig meg sem álltak, a vendégek érintőleges tisztességét Tóth Tamás mentette meg a 90. percben lőtt góljával. Igaz, ekkor már 12:0 állt az alsósztregovai eredményjelző táblán. A listavezető felediek az eddig remekül szereplő újonc lónyabányaiakat fogadták. A hazaiak remek őszi teljesítménye meghozta a hazai drukkerek látogatási kedvét, mintegy háromszázan buzdították a kedvenceiket. Ľupták meg is hálálta a bizalmat, hisz már a 3. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, s a második félidő elején ő növelte kétgólosra a hazaiak előnyét, míg a mérkőzés végén Zibrin biztosította be a hazaiak magabiztos győzelmét (3:0). Továbbra is tartja jó formáját az őket üldöző ipolynyéki csapat is, akik ezúttal Jolsváról hozták el a három pontot. Ohajda már a második percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, akik az első félidőben Súth tizenegyesével, illetve Czibulya és Vadászi találataival le is rendezték a mérkőzést. A hazaiaknak a második félidőben Deme találatával legalább a szépítő gólra futotta (1:4). A csábiak és az óváriak is észak-gömöri alakulatot fogadtak, s ha meg is izzadtak, mindketten odahaza tartották a három pontot. A csábiak a nagyrőceiekkel csatáztak, s mindkét félidőt 2:1 arányban nyerték, így alakítva ki a 4:2-es végeredményt. Jakab kezdte és zárta a gólszerzést a hazaiaknál, de Mudroň és Balga is bevette Kasper kapuját. Az óváriakra a nyustyaiak vártak, s az alig 50 néző küzdelmes mérkőzést láthatott. A hazaiak Dobra révén a 24. percben szereztek vezetést, majd a vendégek játékosa, Cavar is besegített, s kétgólosra növelte a hazaiak előnyét. A második félidő elején ugyan Caban szépített, de a nyustyaiaknak az egyenlítésre már nem futotta. Észak-gömöri csapat, a tiszolciak jutottak az ipolybalogiaknek is, igaz, ők nem odahaza, hanem idegenben játszottak ellenfelükkel. Gyurász szerencsétlen öngóljával a hazaiak szerzték meg a vezetést, de Skabella a félidő hajrájában kiegyenlített. A második félidőben a hazaiak ismét vezetést szereztek, sőt a 83. percben kétgólosra növelték az előnyüket. Klinko utolsó percben tizenegyesből szerzett gólja már csak a szoros végeredményhez volt elég (3:2). A 31 pontos felediek öt ponttal előzik meg az ipolynyékieket, így már őszi bajnokok. A 22 pontos lónyabányaiak feledi vereségük ellenére megtartották a harmadik helyüket, őket a 19-19 pontos csábiak és óváriak követik. Az ipolybalogiaknak 16 pontjuk van, ugyanúgy, ahogy a bozitaiaknak és az alsósztregovaiaknak is. A sort a pont nélkül, 9:68-as gólaránnyal álló ajnácskőiek zárják.

Az utolsó, 13. fordulóban az óváriak már szombaton Lónyabányára utaznak, másnap az ajnácskőiek  a bozitaiakat, az ipolybalogiak az alsósztregovaiakat, míg az ipolynyékiek a csábiakat fogadják, a felediek pedig Nagyrőcére utaznak.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei