A rimaszombatiak továbbra sem találtak legyőzőre odahaza


Az évszakhoz képest meleg, de nyirkos időben folytatódtak a küzdelmek az alacsonyabb osztályú labdarúgó bajnokságokban Közép-Szlovákiában

Rimaszombat - Bártfa III.ligás labdarúgó mérkőzés
Fotó: Gecse Attila


Ismét fekete napjuk volt a nógrádi csapatoknak, akik a III. liga 12. fordulójában egyetlen pontot sem szereztek, sőt egy félidő alatt megpecsételődött a sorsuk. Egyetlen apró mentségük, hogy mindhárman idegenben szerepeltek, de ellenfeleik korántsem voltak verhetetlenek, sőt…

A látszólag legnehezebb ellenfelet a fülekiek fogták ki, akik a tavalyi ezüstérmes héthársiak (Lipany) otthonába látogattak, akik az idén korántsem remekelnek. A fülekiek pont-pontok reményében indultak útnak a keleti végekre, de csúfos zakó lett a vége, s már az első 15 percben eldőlt a sorsuk. A hazaiak már a 6. percben vezetést szereztek, s ezt követte egy újabb gyors hazai találat, majd a félidő zárásaként a fülekiek megkapták a kegyelemdöfést is. A második félidőben a hazaiak már eldugták a labdát, a fülekiek pedig beletörődtek a kínos vereségbe.

Gyorsan eldőlt a losonciak sorsa is az újonc ólublóiak otthonában, hisz a háziak az első negyedóra végén megszerezték a vezetést, majd a félidő hajrájában megduplázták az előnyüket. A losonciak pedig a fülekiekhez hasonlóan beletörődtek a vereségbe, mintha inkább már a következő hazai mérkőzésre tartalékolták volna az erejüket. Ami nem csoda, hisz a losonciak eddig még képtelenek voltak ebben az évadban odahaza győzni. A legközelebb a pontszerzéshez a kálnóiak álltak, akik a veszeleiekhez (Oravské Veselé) látogattak, s bár a hazaiak itt is már 2:0 arányban vezettek, a vendégek nem adták fel, s Faško góljával szépíteni tudtak. Igaz, ezzel el is lőtték a puskaporukat, s az egyenlítés már nem jött össze.

Tovább folytatja viszont hazai jó sorozatát a rimaszombati gárda, amely az eddigi öt hazai mérkőzését megnyerte, sőt még gólt sem kapott. A sorozat folytatása nem tűnt reménytelennek, hisz a batyiak az őszi idényben eddig nem túl jó formát mutató bártfaiakat fogadták. Igaz, vezetőedzőjük, Bari Jenő nélkül, akit egy hete Sztropkón (Stropkov) kiállítottak, s kétmeccses eltiltást kapott. Ugyanúgy hiányzott Krstich is, akit egy meccsre tiltottak el. A bártfaiakat 300 néző s új eredményjelző tábla fogadta, de hiába játszottak fölényben a batyiak, a vezető gólra a 25. percig várni kellett, amikor a hazaiak nigériai támadója, Aremu talált a bártfaiak kapujába. A második rimaszombati gólra fél órát kellett várni, amikor a csapat másik nigériai játékosa, Japhet szabadrúgásból vette be Sukovský kapuját. De ezzel még nem volt vége, kilenc perccel később Aremu másodszor is betalált a bártfaiak kapujába, kialakítva ezzel a 3:0-ás végeredményt.

Mivel a sztropkóiak Námesztón csak egy pontot szereztek, így csökkent az előnyük a rimaszombatiakkal szemben. 11 mérkőzés után a sztropkóiaknak 24, a batyiaknak 21 pontjuk van, míg a harmadik helyen álló, de egy mérkőzéssel többet játszó ólublóiaknak 20. A nógrádi csapatok közül a fülekiek az ötödik helyről várják a folytatást 17 ponttal, míg a  továbbra is 12-12 pontos losonciak és kálnóiak egyre lejjebb csúsznak a tabellán, jelenleg a 12-13. hely az övék, s már csak a 9 pontos bártfaiakat (de ők egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak) és a 7 pontos felsővízközieket (Svidník) előzik meg.

Az V. liga 11. fordulójában az utolsó helyen álló tornaljaiak abban a reményben fogadták az idén eddig nem remeklő ragyolciakat, hogy végre megszerzik az első győzelmüket. Szép számú, több mint 250 néző buzdította a hazaiakat, sikertelenül. Sőt a 34. percben a ragyolciak Molnár szabadrúgásgóljával a vezetést is megszerezték, s mivel a hazaiak képtelenek voltak Varga kapuját bevenni, ez is maradt a végeredmény.

Végre ismét pontot szereztek a tótgyarmatiak idegenben, bár nem biztos, hogy ezzel az egy ponttal ezúttal elégedetten távoztak Zólyomlipcséből (Slovenská Ľupča). Sokáig úgy tűnt, a csapatok békésen megosztoznak a pontokon, de a 82. percben a tótgyarmatiak Koncz góljával megszerezték a vezetést. A hazaiak viszont nem törődtek bele egy esetleges vereségbe, s az utolsó utáni pillanatokban kiharcoltak egy tizenegyest, amit értékesítettek, így legalább az egy pontot megmentették. Az újonc losonctamásiak viszont semmit sem bíztak a véletlenre Gyetván, ráadásul már gólvágójuk, Weisenpacher is játszhatott, aki 14 perc alatt két góllal köszönt be a gyetvaiaknak. Bár a mérkőzés képe a két gól után sem változott, s a gyetvaiak gyorsan beletörődtek a vereségbe, a vendégek még a mérkőzés utolsó perceiben újfent megrázták magukat, s brazil idegenlégiósuk, Valdiris is követte Weisenpacher példáját, így a tamásiak 4:0-ás kiütéses győzelemmel távoztak Gyetváról.

A forduló rangadóját Selmecbányán rendezték, ahol a listavezető hazaiak a mögöttük álló újonc cserpatakiakat (Osrblie) fogadták.

A vendégek kétszer is vezettek, s mivel második találatukra már nem érkezett válasz a hazaiak részéről, így elvitték a három pontot, s immáron 27 pontosak, amivel átvették a vezetést a 25-25 pontos selmeciek és losonctamásiak előtt. A ragyolciak 13 pontjukkal a kilencedik helyen állnak, a 10 pontos tótgyarmatiak pedig a 11. helyen. A tabellát a továbbra is egy ponttal szerénykedő tornaljaiak zárják.

A VI. liga 11. fordulójának a leggóldúsabb mérkőzését Ajnácskőn rendezték, ahol nyolc gól is esett, de a hazaiak ezúttal végre nem játszottak alárendelt szerepet, s bár 5:3 arányban ezúttal is kikaptak, de a mutatott játék már ad esélyt némi reménykedésre. A vezetést Herényi szabadrúgásgóljával a hazaiak szerezték meg az ipolybalogiak ellen, de a vendégek Gyurász, Újfalusi és Gréczi góljaival még a félidő végéig fordítottak. A második félidőt ismét hazai gól, Tóth találata vezette be, de Klinko két perc múlva visszaállította a kétgólos vendégelőnyt. A mérkőzés végéig még egy-egy találat (Trizna – Molnár) esett, így az ipolybalogiak is elvitték a három pontot Ajnácskőről, akik továbbra is pont nélkül állnak az utolsó helyen. A listavezető felediek Észak-Gömörbe, Nyustyára látogattak, s nagyon sokáig úgy tűnt, meg kell elégedniük az egy ponttal. De a 83. percben jött Zibrin, aki eldöntötte a mérkőzést a vendégek javára. A csábiak az újonc Lónyabánya otthonába látogattak, s kiábrándító játékkal rukkoltak elő, aminek 4:0-ás hazai győzelem lett a vége. De megizzadtak a pontokért az odahaza játszó óváriak és ipolynyékiek is. Előbbiek a szerény képességű tiszolciakat verték 2:1 arányban, úgy, hogy a tiszolciak az első félidőt még vezetéssel zárták. De a második félidő elején Golian tizenegyesből egyenlíteni tudott, s ezúttal is jött Máč szokásos, megunhatatlan gólja, s az óváriak végül itthon tartották mindhárom pontot.

Az utóbbi hetekben remekül teljesített ipolynyékiek még az óváriaknál is jobban megizzadtak a bozitaiak (Buzita) ellen, s hiába játszottak a 73. perctől emberelőnyben, fölényüket csak a 90. percben tudták gólra váltani, amikor Jenei tizenegyesből vette be a lelkesen játszó vendégek kapuját. A győzelem azt jelenti, hogy a 23 pontos ipolynyékiek továbbra is a 28 pontos felediek mögött várják a folytatást, s egy ponttal továbbra is megelőzik a lónyabányaiakat. A többiek messze lemaradva követik őket, a csábiak, ipolybalogiak, óváriak és a bozitaiak egyaránt 16-16 pontot szereztek eddig, míg a sort a pont nélkül álló ajnácskőiek zárják.

A 12. fordulóban az ipolynyékiek kezdik a sort, akik már szombaton Jolsvára látogatnak. Másnap a felediek a lónyabányaiakat, az óváriak a nyustyaiakat, a csábiak a nagyrőceieket fogadják, míg az ipolybalogiak Tiszolcra, az ajnácskőiek pedig Alsósztregovára utaznak. A mérkőzések egyaránt 14.00 órakor kezdődnek.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei