Slama Angelika hamarosan visszatérhet


A somorjai kosaras 2021 tavasza óta vár a visszatérésre, mely már csupán karnyújtásnyira van

Embertpróbáló időszakon van túl Slama Angelika, de minden jel szerint már csak pár hét kérdése, hogy bő két év után újra a pályán láthassuk a 2019 harmadik legjobb szlovákiai kosarasának választott somorjai játékost.

Slama Angelika kálváriája 2021 elején kezdődött. Az Arka Gdynia játékosaként a lengyel bajnokság elődöntőjében egy rossz lépés következtében elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. A nyolc hónaposra tervezett kihagyásból végül sokkal több lett, mivel újra meg kellett műteni a térdét – mint kiderült, az első alkalommal elkövetett orvosi hibák miatt. Az újabb, testi-lelki megrázkódtatás után bizonytalan volt, hogy a 29 éves játékos vissza tud-e térni a kosárlabdapályára, de bő két év után úgy tűnik, happyend lehet a történet vége.

„Nemrég elkezdtem edzeni egy I. ligás lengyel csapattal. A térdemmel szerencsére minden rendben van, nem fáj. Játszani azonban még nem játszom, először a fejemet kell legyőznöm. Még félek sok játékszituációtól – mondta el az Új Szónak Slama Angelika, aki a napokban hazalátogatott, s épp a somorjai extraligás csapat gyakorlására készült. – Az egész rehabilitáció alatt dolgoztam sportpszichológussal. Most leginkább arról van szó, hogy át kell élnem mindenféle játékhelyzetet, hogy elhiggyem, azokban sem történik semmi rossz. Például az első edzésen gyakorlatilag semmit nem mertem megcsinálni. Mostanra már jobb a helyzet, de még mindig van pár olyan dolog, amit annak idején természtesnek vettem, most pedig még tartok tőle.”

Ez is az oka annak, hogy egyelőre nem írt alá sehova, nem szeretne ugyanis 90%-osan odaállni a palánkok alá, még akkor sem, ha már csak pár aprósághoz kell visszaszoknia. Elkiabálni ekkora kényszerszünet után már semmit nem mer, de bízik benne, hogy december tájékán már szerződést köthet egy klubbal. „Külföldön nagy a nyomás a légiósokon, ezért nem is ott szeretném folytatni. Ha majd a következő hetekben egy reggel úgy ébredek, hogy azt érzem, mehetek meccset játszani, úgy tervezem, megszólítom a legjobb szlovákiai klubokat. Nekik kell eldönteniük, akceptálják-e azt, hogy két évig nem játszottam, és hogy nem tudhatják, milyen szinten tudok jelenleg kosarazni. Most nekem nagyobb szükségem van egy klubra, mint egy klubnak rám” – árulta el terveit Slama.

A somorjai kosaras legutóbb kétségek közepette beszélt lapunknak, hangja többször megremegett, mert némileg szélmalomharcnak érezte a felépülésért vívott küzdelmet, ami nem és nem akart a végéhez érni. Most azonban jóval pozitívabban tudott nyilatkozni. „Most először érzem azt a nagy hullámvölgyek után, hogy igazán jól vagyok. Nagyon fontos volt, hogy magamnak és mindenkinek bebizonyítsam, ilyen komoly sérülések után is vissza lehet térni. Már semmit nem akarok elkiabálni, lényegében csak egy, esetleg két hónapra előre merek tervezni, de tényleg úgy érzem, hogy karnyújtásnyira vagyok a visszatéréstől” – tette hozzá Slama.

Forrás: ujszo.com


A rovat legfrissebb hírei