A bíró is kellett a rimaszombatiak vereségéhez


Ideges mérkőzésekkel és kiállításokkal folytatódtak a küzdelmek Közép-Szlovákiában az alacsonyabb osztályú labdarúgó bajnokságokban

A III. liga 11. fordulójában a losonciak voltak szabadnaposok, a másik két nógrádi csapat idehaza lépett s pályára, s mindkét csapat 2:1 arányban verte ellenfelét. A fülekiek a jó erőkből álló veszeleieket (Oravské Veselé) fogadták, s a hűvös időben a füleki viszonyokhoz képest meglehetősen kevés, mindössze 350 néző volt kíváncsi élőben is az összecsapásra.

Tavasszal nagy csatában 3:2 arányban győzött a füleki gárda idehaza az északi alakulat ellen. A mostani mérkőzés is kiegyenlített erők küzdelmét hozta, az első félidőben nem született gól. A második félidő derekán előbb a grúz Akirtava, majd Major vette be a veszeleiek kapuját, s bár Major góljára hat perccel később a vendégek válaszolni tudtak, az egyenlítésre már nem futotta az erejükből. S amíg Füleken nyugodt mérkőzést láthattak a szurkolók, ez a kálnóiak hazai illetve a rimaszombatiak sztropkói (Stropkov) mérkőzésére már korántsem volt jellemző.

Míg Kálnón Matej játékvezető csak a sárga lapot vette elő – igaz, azt hétszer –, Sztopkón viszont nemcsak a batyiak egyik játékosa (Krstich), de maga az edzőjük, Bari is a kiállítás sorsára jutott. Kálnón az újonc ólublóiak vendégeskedtek, s nem adták könnyen magukat, sőt az első félidőben vezetéshez is jutottak. A második félidőben a 250 néző által is támogatott hazai csapat nagyobb sebességre kapcsolt, kétszer is bevette a vendégek kapuját, s így Matej Čobik Ferčik legénysége 2:1 arányú győzelmet aratott, s a három pont bizony jól jöhet majd a végelszámolásnál.

A forduló slágermérkőzését Sztropkón játszották, ahol az eperjesiek fiókcsapata közel 800 néző előtt a második helyen tanyázó rimaszombatiakat fogadta. Nomen est omen, Eperješi játékvezető beállt a hazaiak mögé, s képtelen volt kordában tartani a mérkőzést. Ezen nem segített a 12 sárga és a két piros lap sem.

A rimaszombatiak a 30. percben szereztek vezetést Jackuliak góljával, aki a maga által kiharcolt tizenegyest érvényesítette. A második félidőben mindinkább érződött a hazaiak illetve a játékvezető nyomása, s ez a 67. perrcben érett góllá, amikor Varga vette be Sokol kapuját. Úgy tűnt, 1:1-es döntetlennel ér véget a találkozó, de a 94. percben Varga másodszor is gólt szerzett.

Az egyik partjelző lest jelzett, s a bíró nem adta meg a találatot. Igen ám, de közben megbeszélte a dolgot a hazai kispaddal is, s mindenki meglepetésére mégis a kezdőpontra mutatott. Ekkor szabadultak el az indulatok, s a a vendégek játékosa, Krstich mellett Bari Jenő edzőt is kiállította a magáról megfeledkezett játékvezető. A sztropkóiak ezzel megerősítették a tabellán a vezető helyüket, hiszen így már 23 pontjuk van, míg a továbbra is második batyiaknak 18. Őket a 17-17 pontos ólublóiak és fülekiek követik, igaz, az ólublóiak egy mérkőzéssel többet játszottak. A losonciak és a kálnóiak 12-12 ponttal a 10-11. helyről várják a folytatást.

A 12. fordulóban a fülekiek és a losonciak már október 21-én, szombaton pályára lépnek, előbbiek az idén igen gyengén muzsikáló héthársiak, az utóbbiak az ólublóiak otthonában. Másnap a kálnóiak Veszelére utaznak, míg a rimaszombatiak 14.30 órától a bártfaiakat fogadják az újabb hazai győzelem reményében.  

Az V. liga 10. fordulójában az idén nem remeklő tótgyarmatiak az egy ponttal a táblázat végén kullogó tornaljaiakat fogadták, s a hazaiak gólvágója, Borkó Bence már a 7. percben beköszönt a tornaljaiaknak. A sportszerű, de meglehetősen egyoldalú mérkőzésen – amelyen Ratkovský spori egyszer sem nyúlt a zsebébe –, a hazaiak tetszés szerint lőtték a góljaikat, s végül ötig meg sem álltak. Borkó mellett Péter kétszer (egyiket tizenegyesből), Tóth és Vlkolinský is bevette Juhász kapuját. A ragyolciak gyetvaiak elleni összecsapását műár korántsem a nyugalom jellemezte, főleg a hazaiak voltak idegesek, akik a vendégek két sárga lapjával ellentétben hatot is összegyűjtöttek. De szerencsére a gólgyártásban a hazaiak voltak eredményesebbek, pedig Kluka góljával a vezetést a vendégek szerezték meg már a 6. percben. Igaz, három perccel később Rácz tizenegyesgóljával a hazaiak ki is egyenlítettek, s újabb öt perc múlva Molnár találatával már vezettek is. Maradt is a 2:1-es állás a 90. percig, amikor a hazaiak ismét tizenegyeshez jutottak, s Rácz ezúttal sem hibázott.

Az újonc, s eddig remekül szereplő losonctamásiak a málnapatakiakat fogadták, s a meccsre kilátogató 250 néző változatos meccset láthatott hat góllal. A vezetést a vendégek szerezték meg, a hazaiak fordítottak, de a málnapatakiak ezt még ki tudták egyenlíteni. De a meccs utolsó negyedórája már a hazaiaké volt, akik gólvágójuk, Weisenpacher nélkül is még kétszer betaláltak, kialakítva ezzel a 4:2-es végeredményt. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a bíró a vendégek játékosát, Kelementet az első félidő végén kiállította, így a málnapatakiak egy teljes félidőt emberhátrányban játszottak le. A táblázatot 25 ponttal a selmecbányaiak vezetik a 24 pontos cserpatakiak (Osrblie) és a 22 pontos losonctamásiak előtt. A 10 pontos ragyolciak és a 9 pontos tótgyarmatiak győzelmük ellenére maradtak a 11-12. helyen, ahogy a tornaljaiak is egy pontjukkal az utolsó helyen.

A 11. fordulóban a tótgyarmatiak már október 21-én, szombaton pályára lépnek a zólyomlipcseiek otthonában, másnap a ragyolciak Tornaljára, míg a tótgyarmatiak Gyetvára látogatnak.

A VI. liga 10. fordulójának slágermérkőzését a listavezető felediek otthonában játszották, ahol a tavalyi ezüstérmes óváriak vendégeskedtek. A mérkőzés alaphangját Halaj már a hatodik percben megadta, góljával vezetéshez juttatva a hazaiakat, de kilenc perccel később Deneš egyenlített. Újabb 11 perc elteltével Halaj másodszor is megzörgette Kubiš hálóját, sőt az első félidő hajrájában Andráši kétgólosra növelte a hazaiak előnyét. A második félidő közepén Bálint is betalált, így a felediek már három góllal vezettek. 15 perccel később Fehér még szépíteni tudott, így a vendégek végül tisztes vereséggel távoztak. Kevésbé volt tisztes az ajnácskőiek tiszolci vendégszereplése, az ajnácskőiek pedig a nem túl fényesen szereplő, előttük álló csapat otthonában kezdhették volna meg a pontszerzést. Igaz, Ajnácskőn mára a lelkesedés is elfogyott, mindössze kilenc meccsre fogható játékos akadt, aki vállalta a tiszolci utazást. A vége pedig 6:0 a hazaiak javára.

A csábiak a nyustyaiakat fogadták, s bár a vendégek Petrok góljával már a 3. percben vezetéshez jutottak, a csábiak Mudroň és Jakab góljaival megfordították a mérkőzés számukra kedvezőtlen állását. Az ipolynyékiek az eddig váratlanul jól szereplő alsósztregovaiak otthonába látogattak, de hiába biztatta 200 néző a csapatát, s hiába szerzett számukra Kollár vezetést a 19. percben, az esélyesebb vendégek megfordították a találkozó állását., Még az első félidőben Ohajda egyenlített, majd a második játékrészben előbb szabadrúgásból Súth, s végül Nemčok is bevette Brna kapuját. Tíz forduló után a 25 pontos felediek vezetik a tabellát a 20 pontos ipolynyékiek, a 19 pontos lónyabányaiak és a 16-16 pontos csábiak és bozitaiak előtt.  Őket a 13-13 pontos ipolybalogiak, alsósztregovaiak és óváriak követik. Az utolsó, még mindig pont nélkül álló ajnácskőiek hátránya immár kilenc pont a tiszolciakkal szemben.

A 11. fordulóban a felediek és a csábiak már október 21-én, szombaton pályára lépnek, előbbiek Nyustyára, utóbbiak Lónyabányára utaznak. Vasárnap 14.30 órától az ipolynyékiek a bozitaiakat, az ajnácskőiek az ipolybalogiakat, míg az óváriak a tiszolciakat fogadják.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei