Balatoni triatlonverseny felvidéki részvétellel


Ung-vidéki és bodrogközi indulója is volt a balatonfűzfői triatlonversenynek

Üveges Krisztiánt a gyerekei várták a cél előtt

Egy-egy Ung-vidéki (Üveges Krisztián, Nagykapos) és bodrogközi (Gáspár Erik, Királyhelmec) versenyző is részt vett a 2. Balatonman triatlonversenyen Balatonfűzfőn.

Üveges Krisztián a legnehezebb, Iron versenyszámot választotta. A 3,8 km-es úszást 1:16:38, a 176 km-es kerékpározást 6:09:38, a 42 km-es futást pedig 4:57:32-es idővel zárta. Ezzel az összteljesítménnyel (12:32:06) a 144 rajthoz álló versenyző közt az 54., míg kategóriájában (40–44 évesek) a 14. helyen végzett.

„Hatalmas sikert jelent ez az eredmény számomra, mivel Ironman-versenyen először vettem részt. A start reggel 7-kor volt a 21 fokos Balatonban. Mivel 5 éve már, hogy nem úsztam neoprén fürdőruhában, eleinte nagyon megszenvedtem, de így is a tervezett időben váltottam a kerékpárra. A tűző napon végig próbáltam figyelni a folyamatos frissítésre. Próbáltam spórolni az erőmmel, ami úgy érzem, sikerült is. Mondhatom, kellemesen elfáradtam az utolsó versenyszám előtt. A futás közben körülbelül 15–20. km-nél éreztem a holtpontot, de gyermekeimre gondolva átlendültem rajta. A célvonalon pedig már nagy örömömre együtt haladhattunk át” – számolt be az Új Szónak Üveges.

Gáspár Erik 10 év után jelentkezett hosszútávú triatlonversenyre. Ezen belül most a Speciál távon mérettetett meg, ami 960 m úszásból, 176 km kerékpározásból és 10 km futásból állt. A 33 rivális közül menet közben öten feladták a versenyt. Gáspár 7 óra 57 perces idejével összetettben a 19., kategóriájában (40–44 évesek) a 9. helyen zárt.

„Az úszást 23 perc alatt sikerült teljesítenem, 40 perc volt a szintidő, úgyhogy jóval határ- időn belül voltam. Ettől a számtól féltem a legjobban, mert a technikám nem a legjobb. A kerékpárverseny általam tervezett ideje 6 óra 45 perc volt, ebből egy fél órát még sikerült is lefaragnom. A futás alatt körülbelül féltávnál kezdtem el érezni, hogy fáradok, de aztán sikerült felvennem egy olyan tempót, amellyel egyenletesen futva, 1 óra 6 perc után egyenesen a családom karjaiba futottam. Ekkor múlt el minden fáradtságom” – értékelt Gáspár.

Mindketten azt tervezik, hogy jövőre újra ellátogatnak a Balatonra, s talán ugyanezekben a számokban ismételten próbára teszik majd erejüket, kitartásukat.

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei