Góllal hálálta meg a bizalmat Iván Alex


Interjú a Karvina dunaszerdahelyi légiósával, Iván Alexel, akinek sikerült teljesen beilleszkednie új csapatába

Légiósnak állt a dunaszerdahelyi Iván Alex, aki a nyár végén a cseh Karviná csapatához igazolt. A dunaszerdahelyi támadó a cseh Fortuna liga 10. fordulójában kezdőjátékosként lépett pályára és góllal és gólpasszal járult hozzá csapata 5:2-es győzelméhez. A 26 éves játékost az átigazolásról és az elmúlt hetekről kérdeztük.

Hogy jött a lehetőség, Karvinába igazolni?

Még május végén, amikor lejárt a szerződésem a Nagyszombat csapatával, megkeresett egy játékos ügynök, hogy lenne lehetőség cseh és lengyel csapatokhoz igazolni. Először nem nagyon hajlottam rá, ugyanis lett volna lehetőségem Magyarországra igazolni és szerettem volna ott folytatni a pályafutásom. Végül ez sajnos nem jött össze, így az ügynökkel ismét felkerestük egymást és sikerült a Karviná csapatához igazolnom.

Milyen körülményeket találtál Karvinában? Milyen a csapat, a körülmények?

Meglepődtem, ugyanis a körülmények nagyon jók. Minden adott ahhoz, amire szükségem van, pedig a Karviná nem a legnagyobb csapatok közé tartozik a cseh bajnokságban.

Hogy élted meg az edzőváltást szeptember közepén, és mit szóltál Jarábek érkezéséhez?

Nem sok időt töltöttem a régi edzővel Tomáš Hejdušekkel, talán két és fél hetet. Nem nagyon kaptam tőle játéklehetőséget, igaz nem hibáztatom, ugyanis egy kisebb kihagyás után igazoltam a Karvinához. Volt egy kisebb erőnléti lemaradásom ahhoz, hogy száz százalékot tudjak nyújtani a pályán. Jarábek érkezésére már tökéletes állapotra dolgoztam fel magam. Már ismert engem a szlovák bajnokságból. Azonnal megadta a lehetőséget, amit góllal és gólpasszal háláltam meg a Liberec ellen.

Milyennek látod a cseh bajnokságot a szlovákhoz képest?

Őszinte leszek, a meccs után minden porcikámon zúzódás volt, szóval ebben biztosan más a szlovák bajnoksághoz képest. Sokkal többet kell futni. Az első alkalommal csodálkozva néztem, milyen adatokat mutat a rendszer, amely a mérkőzés során méri a teljesítményünket. Teljesen más, intenzívebb eredmények voltak.

A Liberec ellen megszerezted első gólodat. Hogy láttad a helyzetet?

Egy beadás után a kifejelt labdát sikerült jól eltalálnom a levegőben és így gólt szereztem. Próbáltam úgy helyezkedni, hogy a beadás után a kipattanónál jó helyen legyek, szerencsére így is történt.

Mit vársz az őszi idénytől és az egész idénytől?

Mindenképpen szeretnék minél több időt a pályán tölteni, játszani és eredményes lenni gólok és gólpasszok szempontjából. Csapat szinten szeretnénk a középmezőnyt kiharcolni, ami a cseh ligában egy szép eredmény.

Hogy érzed magad a városban?

Az elején még nehéz volt, minden új volt számomra és egy szállodában laktam. Szerencsére már kaptam lakást és sikerült mindent elintézni, így már csak a futballra kell koncentrálnom.

Forrás: sportolunk.sk

A rovat legfrissebb hírei