A nagyszombatiak csak megizzasztani tudták a Fenert


A nagyszombati Spartak 2:1-s vereséget szenvedett a Fenerbahce csapatától a labdarúgó Európa-konferencialiga csoportkörében

Somogyi Tibor felvétele

A Fenerbahce elképesztő formában, százszázalékos mérleggel, tizenhárom szezonbeli győzelemmel a háta mögött érkezett Nagyszombatba. A török bajnokság aktuális listavezetője ugyanakkor érezhetően nem tartotta vérre menően fontosnak a csütörtöki összecsapást az Európa-konferencialigában, mivel Ismail Kartal edző a legnagyobb sztárokat, így Dominik Livakovic kapust, Dusan Tadicsot, Fredet és Edin Dzekót csak a cserepadra nevezte.

A Spartakot természetesen a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára Michal Gašparík, bár a védelem oszlopa, a betegséggel küzdő Lukáš Štetina csak a cserepadra szorult.

Impozáns koreográfiát hoztak össze a Spartak-szurkolók a meccs előtt To the play-off and beyond szöveggel (a playoffba és tovább) valamint a piros-fekete színekbe öltözött, Toy Story-filmekből ismert Buzz Lightyearral.

A szurkolók mindkét oldalon kitettek magukért, a hazaiak csoportos ugrálásánál szinte érezni lehetett, ahogy mozog a stadion. A mérkőzés ugyanakkor nem tudott felnőni a szurkolás színvonalához, csak egy-egy veszélytelen próbálkozás akadt mindkét oldalon. Az első komolyabb lehetőség a 25. percben adódott a vendégek előtt, ezután viszont a játék mondhatni eseménytelenül csordogált egészen a szünetig.

Szünet után Zajc szabadrúgásból alaposan megtornáztatta Takáčot, a túloldalon pedig Koštrna ugyanezt tette Egribayattal. Daniel lövésénél a Spartak minden korábbinál közelebb járt a gólhoz, a törökök edzője pedig gyorsan hármas cserével reagált a játék alakulására. A 70. percben addigi legszebb támadásukat vezették a vendégek, amelynek végén King lapos lövése utat talált a hálóba, 0:1.

Hat percet kellett várni, hogy egyenlítési lehetősége legyen a Trnavának, de Daniel csúnyán fölé lőtt egy kipattanót. A 80. percben egy bal oldali török támadás végén ismét King érkezett remek ütemben, és közelről a hálóba pofozta a labdát – 0:2. A Spartak egy óriási török védelmi hiba után visszajött a meccsbe, a pillanatokkal korábban beállt Ofori talált be. A törökök villámgyorsan válaszoltak, Szymanski egy kapu előtti kavarodásnál mindenkinél gyorsabban eszmélt, de a gólt les miatt végül érvénytelenítette a VAR, maradt az 1:2.

A Spartak megnyomta az utolsó perceket, de hiába, Ďuriš az utolsó percben ziccert rontott, így két forduló után nulla ponttal sereghajtó a csoportjában.

Spartak Trnava–Fenerbahce 1:2 (0:0)
Gólszerzők: Ofori (88.), ill. King (70., 81.)
Játékvezető: Stegermann (német), 17 528 néző
Sárga lap: Kóša, Bernát, ill. Batshuayi

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei