Bénes szállította a győzelmet Hamburgban


A doborgazi Bénes László góljával nyert rangadót a HSV és az élre álltak

Fotó: hsv.de

A német labdarúgó-bajnokság másodosztályának (Bundesliga 2) péntek esti rangadóján a Bénes Lászlót is soraiban tudó Hamburger SV hazai pályán nyert rangadót a Düsseldorf ellen. A doborgazi tehetség nagyban hozzájárult a győztes bajnokihoz.

A forduló előtt listavezető Düsseldorf ellen játszott rangadót a HSV a német labdarúgó-bajnokság másodosztályának nyolcadik fordulójában péntek este. A házigazdák kezdőjéből természetesen nem maradhatott ki, a bombaformában futballozó felvidéki tehetség Bénes László, aki ezúttal is nyerőembere volt a házigazdáknak.

A találkozó igazi derbihangulatot hozott, a Volksparkstadionban 56 ezer néző tekintette meg a rangadót. A rangadó egészen az utolsó percekig nyílt volt, de végül 7 perccel a vége előtt a hazaiak Bénes László büntetőjével megnyerték a mérkőzést, és ezzel helyet cseréltek a tabellán a Düsseldorf együttesével.

A Hamurger SV szlovák válogatott kiválósága Bénes László pedig már hatodik gólját szerezte az idényben a hetedik bajnokiján. A 26 esztendős középpályás ezzel a góllövőlista harmadik helyén áll. Bénes eddigi pályafutása legjobb idényét futja, hiszen a tavalyi idényben 33 mérkőzésen szerzett hat gólt, amit az új idényben hét bajnoki alatt elért és még három gólpasszt is kiosztott.

Német labdarúgó-bajnokság, másodosztály (Bundesliga 2), 8. forduló:
Hamburger SV - Düsseldorf 1-0 (0-0)

Gólszerző: Bénes (83., büntetőből)

A rovat legfrissebb hírei