Gálik Laci világcsúcssal világbajnok!


Az ipolysági Power Klub tagja a szlovák fekvenyomó bajnokság után a világbajnokságot is behúzta

2023. szeptember 19-e és 23-a között Bécsben rendezték meg a fekvenyomó világbajnokságot, amelyen a 22 éves Gálik László egészen kiváló eredményt ért el.

Az ipolysági Power Klub tagja, Gálik Laci a szlovák fekvenyomó bajnokság abszolút győzteseként jutott be a világ legjobbjai közé. A maga 150 kilogrammjával a 20 és 23 év közötti versenyzőket tömörítő Junior 125+ kategóriában indult, ahol a versenyzők a fekvenyomóruha nélküli erőemelés (RAW-irányzat) diszciplínájában mérték össze erejüket. Ebben a mezőnyben is kiemelkedett, ugyanis az elsőség kivívása mellett – 270 kilóval megbirkózva – megdöntötte a világcsúcsot is. Nem mellékesen Laci nyomta ki a legnagyobb súlyt az egész versenyen.

„Egy nagyon jól megszervezett, hangulatos versenyen vagyunk túl. A bírók ugyan szigorúak voltak, a kitűzött célomat azonban sikerült teljesíteni, amire büszke vagyok. Sikerült kinyomnom a 270 kilót, így 20 kilóval megdöntöttem a világrekordot. Jövőre szeretnék részt venni a szlovák bajnokságon, a világbajnokságon pedig tovább szeretnék javítani az eredményemen” – összegezte a versenyző.

Piros Ferenc erőember a közösségi oldalán így összegezte az eredményeket:
“Szlovákia legerősebb emberei magyarok! Gálik Laci mindössze 22 évesen a valaha volt legjobb fekvenyomó Szlovákiában, jómagam pedig az ország történetének legeredményesebb erőembere vagyok, összesen 14 bajnoki címmel.”

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei