Futballünnep és sima DAC továbbjutás Felsőszeliben


A Felsőszeliek a klub 90. születésnapját, a DAC pedig a továbbjutást ünnepelte szerda délután

Somogyi Tibor felvétele

A Szlovák Kupa harmadik fordulójában a dunaszerdahelyi sárga-kékek a mátyusföldi Felsőszeli otthonában léptek pályára és magabiztos győzelemmel a dunaszerdahelyiek jutottak tovább.

Remek idő várta a futball szerelmeseit Felsőszeliben, ahol a dunaszerdahelyi DAC a Szlovák Kupa harmadik fordulójában vendégeskedett. A mátyusföldi községben igazi futballünnep volt, hiszen a helyi egyesület idén 90 éves, így a találkozó egy jubileummal is felért.

A sárga-kékek kezdőcsapata az előző Szakolca elleni bajnokihoz képest teljesen kicserélődött és az eddig kevesebbet futballozó játékosok kaptak lehetőséget Adrian Guľa vezetőedzőtől. A sárga-kékek toronymagas esélyesei voltak a találkozónak, hiszen a Felsőszeli a hatodosztályban szerepel. A találkozóra rengetegen voltak kiváncsiak közel 1960 néző látogatott ki a találkozóra. A DAC már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést, hiszen a hetedik percben a lengyel Gruszkowszki átadását Risvanis váltotta gólra.

A gyors gól pedig megadta a mérkőzés alaphangját. A gól után is nagy fölényben futballozott a dunaszerdahelyi együttes és három perccel később Trusa a kapufát találta telibe.

A mérkőzés további részében is megvoltak a DAC lehetőségei, előbb Ramadan majd Brunetti fejelt fölé. A 17. percben a hazaiak kapusa védett óriásit Gavrić ziccerénél. Három perccel később már Kaprinai sem tudott védeni, miután Ramadan próbálkozása kötött ki a hálóban. A mindössze 17 esztendős hazai kapus remekül védett a folytatásban is, hiszen a DAC sok helyzetet kidolgozott az első félidő további részében is, de újabb gólt nem tudtak szerezni a sárga-kékek részben a hazai kapus remeklésének.

Fordulást követően mindkét vezetőedző cserélt, első alkalommal lépett pályára a DAC színeiben a horvát Barišić. A hazaiak hálóőre a második félidőben is folytatta remeklését és valósággal megbabonázta a dunaszerdahelyi támadókat. A DAC sorra dolgozta ki a helyzeteket, Ramadan a 61. percben került nagy helyzetbe, de gólba tartó lövését Kaprinai védte. A hazaiak kapusa a 69. percben ismét nagyot védett előbb Ramadan újabb próbálkozását hatástalanította, majd három perccel később szintén első dunaszerdahelyi fellépését jegyző Redzic sem tudott túljárni a hazai kapus eszén.

A mérkőzés véghajrájában, mikor már úgy tűnt csak két góllal bizonyul jobbnak a DAC, érkezett a 89. percben Herc és háromra növelte a sárga-kékek előnyét, majd a ráadás perceiben a venezuelai Romero és megszerezte első gólját sárga-kékekben beállítva a DAC négygólos győzelmét. A DAC végül magabiztosan győzött és továbbjutott a negyedik fordulóba.

A sárga-kékek a hétvégén a Niké Ligában hazai közönség előtt játszanak rangadót a kerületi rivális Spartak Nagyszombat ellen.

Szlovák Kupa, 3. forduló:
Felsőszeli TE – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 0-4 (0-2)
Felsőszeli, 1960 néző, v.: Choreň - Borsányi, Juhos
Gólszerzők: 7. Risvanis, 20. Ramadan, 88. Herc, 91. Romero

Felsőszeli: F. Kaprinai - Varga (57. Pishenin), E. Kaprinai (K), Mičič, Lászik, Pavlovič - Bartal (46. Karika), Jankaj, Martinka (46. Szüllő), Keresztesi (74. Čiernik) - Paulo (74. Kanócz)

DAC:
Petráš - Gruszkowski, Risvanis, Brunetti, Mendez - Vitális (60. Redzić), Romero, Herc - Ramadan (80. Niarchos), Trusa (46. Veselovský), Gavrić (K) (46. Barišić)

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei