Győzelemmel kezdték az új idényt a komáromi röplabdázók


A hétvégén elrajtolt a szlovák férfi röplabda-bajnokság (Niké Extraliga) új idénye

Az előző idényben negyedik helyen végző komáromi férfi röplabdázók, a tavalyi bronzérmes Miava otthonában kezdtek az új idényben. A komáromiak a tavalyi szezonban éppen a Miava ellen maradtak alul a bronzéremért folytatott párharcban, így az új idény nyitányán rögtön revansot vehettek a Duna-partiak.

A komáromi együttesnél több változás is történt a nyár folyamán, hiszen új vezetőedző érkezett a piros-fehérekhez Richard Vlkolinský személyében és több új játékos is csatlakozott a komáromiak keretéhez.

Az első bajnokin pedig idegenben a Miava otthonában kezdtek a Duna-partiak. A találkozó jól indult komáromi szempontból és a mérkőzés elejétől kezdve a komáromiak vezettek. A vendégek eleinte egy ponttal vezettek, majd folyamatosan növelni tudták előnyüket. A hazaiak vezetőedzője Vitalij Osipov 14-9-es komáromi vezetésnél időt kért, de ez sem segített csapatán, a komáromiak pontosabb befejezésekkel tartani tudták előnyüket és 25-19-re megnyerték az első szettet.

A második játszmában a Miava játékosai összeszedték magukat és több remek blokkal 6-3-re is megléptek, ami után a komáromiak mestere kért időt. Az időkérést követően a Duna-partiak csupán két pontra tudták megközelíteni a házigazda Miavát. A második szettben a komáromiak több hibával játszottak, amit a hazaiak kihasználtak és 25-19-re megnyerték a második játszmát és kiegyenlítettek.

A harmadik szett nagy csatában és fordulatokban bővelkedett. Úgy tűnt az egyenlítés után a hazaiak lélektani előnybe kerülnek és 10-8-ig őrizték is előnyüket a hazaiak, de ezt követően a komáromiak egy jó sorozattal három pontot szereztek zsinórban és fordítani tudtak.

Ezt követően pedig a komáromiaknál volt az előny, három ponttal is megléptek a piros-fehérek, de ez sem volt elég előny, hiszen a Miava ezt is ledolgozta. A harmadik szett hajrája nagy csatát hozott és 22-22 után a komáromiak kerültek előnybe, ami után szettlabdához is jutottak a vendégek, amit végül értékesítettek is, ezzel ismét előnybe kerültek a Duna-partiak.

A negyedik szett elején a komáromiak jól indítottak és 5-2-re is megléptek fontos pontokat szerezve. Egy hazai időkérést követően a komáromiak előbb hibáztak, majd kétszer is eredményesen blokkoltak a hazaiak, ezzel ismét odalett a hárompontos komáromi előny. A folytatásban is szorosan alakult az eredmény 9-9-es állásig. A vendég komáromiak ezt követően előbb hárompontos előnyt építettek ki, majd öt pontra is nőtt a vendégek előnye. A hazaiak pedig már nem tudtak visszajönni a meccsbe, a komáromiak végül nyolc ponttal 25-17-re megnyerték a negyedik játszmát és ezzel 3-1-re a találkozót is a játszmákat tekintve. A komáromiak vezetőedzője Richard Vlkolinský ezzel győzelemmel mutatkozott be a komáromi kispadon.

Szlovák röplabda-bajnokság (Niké Extraliga), férfiak, 1. forduló:

TJ Spartak Miava – Rieker UJS Komárom 1-3 (19-25, 25-19, 23-25, 17-25)

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei