Megszakadt a KFC győzelmi sorozata


Küzdelmes mérkőzésen tartott otthon egy pontot a Radványi-legénység, így továbbra is veretlenül vezetik a tabellát

Szombaton Miava együttesét fogadta a Komáromi FC a szlovák országos másodosztály bajnokságának 9. fordulójában. A KFC múlt héten már történelmet írt, miután a bajnokság történetének első csapataként sikerült az első nyolc mérkőzést hibátlanul, teljes pontszámmal abszolválnia. A vendég Miava a tabella 4. helyéről vágott neki a mérkőzésnek, így egyértelmű volt, hogy nem lesz könnyű dolga a Radványi-legénységnek.

A mérkőzést a lilák kezdték jobban, határozottan letámadtak, nem nagyon hagytak helyet a vendégeknek. A 11. percben viszont, gyakorlatilag első helyzetüket rögtön kihasználva épp a miavaiak szereztek gólt – Čurik centerét Castellan a 16-oson belül két komáromi védő között nyugodtan át tudta venni és a kapuba tudott találni. A komáromiakat nem törte meg a bekapott gól, azonban a vendégek felbuzdultak sikerükön, így kiegyenlítetté vált a találkozó. Egészen a 40. percig egyik fél sem tudott felülkerekedni a másikon, akkor viszont Némethet buktatták a 16-oson belül, így Kružliak játékvezető a fehér pontra mutatott. A büntetőt Šmehyl értékesítette magabiztosan, így döntetlen állásan vonulhattak be az öltözőbe a játékosok.

A második játékrészben egyértelmű volt, hogy egyik csapat sem elégszik meg az egy ponttal, így több remek helyzetet is láthatott a küzdelmes mérkőzésen a futballszerető közönség. A végjátékban a csereként beálló Puska és Pastorek is megmenthette volna a napot – ám előbbinél Kubica kapus volt gyorsabb, utóbbinál pedig a kapufa volt rossz helyen. Összességében elmondható, hogy bár mindkét csapat több ígéretes helyzetet is kialakított a második játékrészben, a kapusok állták a sarat.

Komárom ezzel az egy ponttal fenntartotta immár kilenc mérkőzés óta tartó veretlenségét, Miava pedig hétre húzta veretlenségi sorozatát, bizonyítva, hogy van keresnivalója a másodosztályban.

A komáromiaknak nem sok idejük marad pihenésre, ugyanis szeptember 27-én a Slovnaft Cup 3. fordulójában Selmecbánya csapata ellen lépnek pályára, majd október 1-jén az egyelőre gyengébb teljesítményt mutató Somorja otthonába látogatnak.

forrás: korkep.sk

A rovat legfrissebb hírei