Nehezen, de elhozta a három pontot Skalicáról a DAC


Fontos három pontot szerzett a DAC, amely nehezen, de nyerni tudott a Skalica otthonában, a Niké Liga alapszakaszának 8. fordulójában

fotó: dac1904.sk

A Slovan elleni diadal után a túlnyomó többség minden bizonnyal sima vendéggyőzelmet várt a szombati Skalica-DAC bajnokitól, ehhez képest már a negyedik percben a hazai Rudzan kapufája jelezte, hogy a sárga-kékeknek érdemes a realitás talaján maradniuk. Nem kellett sokat várni a dunaszerdahelyiek első komolyabb helyzetére sem, Čermák lövését viszont magabiztosan fogta Junas kapus. A mérkőzést küzdelmes mezőnyfoci jellemezte, a sárga-kékek több ígéretes akciót is kidolgoztak, de a befejezésekkel ezúttal is hadilábon álltak – pedig a Slovan elleni mérkőzés legjobbja, Gouré is a pályán volt. A félidő derekán még feljegyezhettük Matejov helyzetét, ezt követően viszont leült a mérkőzés, nem különösebben forogtak veszélyben a kapuk. Csakhogy, még mielőtt szünetre vonultak volna a csapatok, a DAC megszerezte a vezetést. Trusa vitte el a labdát a jobb szélen, majd berobogott vele egészen a tizenhatoson belülre, ahol Gouré elvitt 2-3 védőt magával, Trusa pedig visszatette a labdát a középen érkező Čermáknak, akinek már nem volt nehéz dolga, csak az üres kapuba kellett passzolnia.

A második játékrészben sokáig semmi érdemleges nem történt a pályán, a 60. percben viszont az eddig magabiztos megmozdulásairól híres Popović kapus a frászt hozta a csapattársaira. Történt ugyanis, hogy Gaži megpróbálta kiugratni csapattársát, de az elvétette a játékszert, ami így elpattogott a DAC kapusáig. Ő belsővel próbálta átvenni, csakhogy a laszti felpörgött a lábáról a felső lécre, onnan pedig szerencséjére kifelé pattant. Pár perccel később a skalicaiak is közel álltak a gólszerzéshez, Gaži lövésénél viszont önfeláldozóan blokkolt Csinger. Több helyzetet dolgoztak ki a sárga-kékek, akik igyekeztek bebiztosítani győzelmüket, de a második gól csak nem akart összejönni – vagy az irányzékkal adódtak gondok, vagy a skalicai védők blokkoltak, vagy Junas kapus védett.

Több gól már a továbbiakban nem született, így a DAC nehezen, de elhozta a három pontot Skalicáról.

MFK Skalica – FC DAC 1904 0:1 (0:1)
Gólszerző: 43. Čermák

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei