DAC-diadal Felsőszeliben


A DAC ifjú focistái veretlenül végeztek az élen Felsőszeliben az I. BigMat Eurotop Cup-on

A mátyusföldi településen szeptember első felében két rangos nemzetközi focitorna zajlott. Az U11-esek erőpróbáján (V. Kon-Truss Cup) elbukta a finálét a DAC együttese, egy héttel később azonban a sárga-kékek U9-es csapata veretlenül végzett az élen a BigMat Eurotop Cup első felvonásán.

Az újabb seregszemlén Magyarország és Szlovákia képviseletében kilenc kollektíva körmérkőzéses rendszerben csatázott a trófeáért, az egyéni díjakért. A tehetséggondozás jegyében megrendezett újabb felsőszeli focifieszta presztízsét hatványozta Peter Kováč, a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség első emberének, valamint Kiss Ervin, a Galántai Területi Futballszövetség elnökének jelenléte. A kerületi futballszövetség elnöke az ünnepélyes megnyitó során dicsérte a tornaszervező felsőszeli klub akadémiaszintű, több téren is egyedülálló aktív képzési, versenyzési és nemzetközi programját, a rendezvények sokaságát, melyek fontos lépcsőfokok a korosztályok fejlődésében.

A szeptemberi nyárban egyszerre két (kis)pályán zajlottak a mérkőzések. Ezek időtartama 15 perc volt. A zömmel szülők alkotta közönség nagy hangerővel buzdította a focistákat, akik fiatal koruk ellenére látványos játékkal és találatokkal örvendeztették meg szurkolóikat. A partvonalról pedig az edzők karmesteri mozdulatokkal vezényelték le tanítványaik előadását. A gólgyártásban az UTE és a DAC mezét viselő gyerkőcök jeleskedtek. A lilák két meccsen is nyolcat vágtak ellenfelüknek, a sárga-kékek viszont hat meccsen nem kaptak gólt. Igaz, egy ízben gól nélküli döntetlent produkáltak. Az esztergomiak elleni tornazárón ugyan 4:1-re, majd 5:2-re is vezetett a DAC, de az ellenfél a hajrában izgalmassá tette a párbajt, melyet a tornaelső 5:4 arányban nyert meg. A látottak alapján elmondhatjuk: Méhes Gergely edző védencei megérdemelten végeztek az élen. A sikeres torna végére az ünnepélyes eredményhirdetés tett pontot, melyen részt vett az ősszponzor Viola Zoltán, a tornanévadó BigMat Eurotop tulajdonosa. A csapatok emléklapot kaptak. A dobogós helyezettek ezúttal is méretes serleget emeltek a magasba, a játékosok nyakába pedig érmet akasztottak. Különdíjjal jutalmazták a seregszemle legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és gólkirályát. Álomcsapatot is hirdettek.

„Akkor lennék a legboldogabb, ha a folytatásban kiteljesedne a tehetségetek, s néhányatokat később már élvonalbeli csapatok mezében látnánk viszont. Ehhez részetekről kemény munkára, kitartásra lesz szükség” – buzdította a focista- pályafutásuk elején tartó gyerekeket az újabb sikeres megmérettetés végén Kontár Ronald, a tornát szervező Felsőszeli TE elnöke.

I. BigMat Eurotop Cup

A végső sorrend:
1. DAC 22 pont, 2. Mosonmagyaróvár 19, 3. Király SE 18, UTE Labdarúgó Akadémia 18., 5. Érsekújvár 9, 6. Esztergom 9, 7. Topoľčany 6, 8. Felsőszeli 3, 9. Üstökös FC Győr 3.

Díjazottak
A legjobb kapus: Jakub Simon (Mosonmagyaróvár).
A legjobb góllövő: Sokol Maximilián (Király SE, 11 gól).
All Stars: Jakub Simon, Sokol Maximilián, Kliment Olivér (UTE), Šenkár Noel (DAC), Horváth Zétény Benett (Esztergom).

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei