Uváček Patrik ismét remekelt


Ezüstéremmel tért haza, PRO-kártyát szerzett, ráadásul Schwarzenegger versenyére is kvalifikálhatja magát a dunaszerdahelyi Uváček Patrik

Az elmúlt hétvégén, szombaton rendezték meg Liptószentmiklóson (Liptovský Mikuláš) az erősemberek Európai Kupáját, ahol ismét remekelt a dunaszerdahelyi erősember-és erőemelő, Uváček Patrik.

A nemzetközi versenynek a Liptovská Mara partján lévő Maladinovo adott otthont, szlovákiai versenyzőkön kívül lengyelek, csehek és ukránok is bekapcsolódtak.

Ami a versenyszámokat illeti, volt Conan-kör 300 kilogrammos súllyal, rönknyomás (130 kg) egy perc alatt a lehető legtöbbször, 150-150 kilogrammos koffer cipelése 20 méterre, 260 kilós súly tartása láb között, valamint pakolás, ahol 85 kilós egykezest, 160 kilós vasharangot és egy 160 kilós súlyt kellett feltenni egy 120 centiméter magas asztalra.

A fiatal dunaszerdahelyi erősember-és erőemelő, Uváček Patrik a második helyen végzett a színvonalas versenyen, profi indulók között.

Uváček Patrik a versenyen egyúttal megszerezte a PRO-kártyát, ami azt jelenti, hogy már hivatalosan is professzionális erősember-versenyzővé vált, és ezáltal képviselheti Szlovákiát a nemzetközi versenyeken szerte a világon.

„Egyúttal sikerült kijutnom egy madridi versenyre, amit október 14-én rendeznek meg. Egy Arnold Classic Európa-bajnokságról van szó, ami kvalifikáció is egyben az amerikai Arnold Classicra, Arnold Schwarzenegger versenyére”
– nyilatkozta a Paraméternek Patrik, hozzátéve, jelenleg erre a versenyre készül, valamint a somorjai Európa-kupára, amire október 7-én kerül sor. Ez egy páros verseny lesz, amit ifjabb Fekete Lászlo szervez.

„Köszönettel tartozom edzőmnek, Őszi Ferencnek, valamint masszőrömnek, Perczel Tóninak, illetve a támogatómnak, a Prémium Media & Sport Management Zrt.-nek, amely segít kijutni Madridba” – zárta az erőemelő.

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei