Weiss beszólt a Slovan szurkolóinak


Weiss nem hagyta szó nélkül a Slovan-szurkolók kivonulására a MOL Arénából

Vladimír Weiss (Fotó: Cséfalvay Á. András)

A DAC vasárnap 3:1-re legyőzte a címvédő Slovan Bratislavát a Niké Liga alapszakaszának 7. fordulójában. A mérkőzés a Slovan-szurkolók váratlan demonstrációjáról is emlékezetes marad.

A Slovan és a szurkolók közti feszült hangulat két hete kezdődött: az égszínkékek előbb megszégyenítő 2:6-os vereséget szenvedtek az Európa-liga play-offjában a ciprusi Aris Limassollal szemben, majd ugyan a Podbrezová elleni bajnokit megnyerték 3:2-re, de a rendes játékidőben még 1:2 volt az állás.

Vladimír Weiss edző már akkor is összetűzésbe került a szurkolókkal, később viszont elnézést kért, és kérte őket, hogy akkor is támogassák a csapatot, ha éppen nem megy a játék. A DAC elleni hétvégi bajnokin viszont betelt a pohár a Slovan-szurkolóknál: kb. fél órával a mérkőzés vége előtt, 3:1-es dunaszerdahelyi vezetésnél tömegesen elhagyták a MOL Aréna vendégszektorát.

A Slovan edzője reagált a szurkolók demonstrációjára:

„Én a futballért dolgozom annak a 20 ezer embernek is, akik gyerekekkel jönnek. Értékelem ezeket a fiúkat, hogy eljárnak támogatni bennünket, de ilyet nem szabadna tenniük. Ha szurkoló vagy, akkor is szurkolj, ha nem megy a csapatnak. Ezek 16-18 éves fiúk. Megértem az érzelmeiket, de nem szeretnék tovább foglalkozni ezzel. Ez már sajnos másodszor történt meg. Ez egy reakció, de úgy gondolom, hogy nem helyes. Noha a szurkolónak mindig megvan a saját véleménye. Megveszi a jegyet, és is kinyilvánítja a véleményét.”

Weiss nem először hozta fel a jövőjét a Slovan kispadján:

„Gyakorlatilag még csak most kezdődött számunkra a bajnokság, még mindent be lehet hozni. Meglátjuk, hogy velem-e vagy nélkülem. Ez a jövő kérdése. Szeretem ezt a klubot, szeretek itt dolgozni, de ha nem megy, természetesen távozom. Ez normális dolog. Nem vagyok a székemhez ragasztva, nem én tolakodtam ide. A tulajdonos megkért: ,Gyere segíteni, mert valami itt nincs rendben.‘ Amit tettem, értékeljék az emberek, újságírók, a klub, a tulajdonos, de ne 16 éves gyerekek.”

forrás:parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei