Both Richárd triplázott Gútán


A bogyaréti Both Richárd harmadszor lett tizeneggyeslövő bajnok Gútán

A legjobb trió a főtámogatóval, balról jobbra: Mészáros Balázs (2.), Ollé Tamás, Both Richárd (1.), Sladký Richárd (3.)

Négy év kihagyás után idén ismét volt 11-esrúgó verseny Gútán, a vásár és búcsú keretén belül. A bogyaréti Both Richárd pedig ott folytatta, ahol 2018-ban abbahagyta.

Addigi két elsősége csúcsbeállítás volt, legutóbbi győzelme új rendezvénycsúcs. Korábban ugyanis triplázó még nem volt a verseny 13 felvonása során.

Balogh Árpád főszervező nemcsak ezzel büszkélkedhet. A részvétel is felülmúlt minden eddigi évfolyamot: 80-an tették a tizenegyespontra a labdát, előtte 66 volt a legnagyobb számú mezőny. Először fordult elő az is, hogy ikertestvérek próbálkoztak a tizenegyesekkel: a komáromi Mészáros Balázs végül dobogós, sorrendben második lett, fivére, Csaba pedig bekerült a legjobb tizenötbe. Megjelent az első nő is az indulók között, mégpedig a gútai Szabó Krisztina.

„Az indulók zöme gútai volt, de jöttek Csallóközaranyosról, Nagymegyerről és Komáromból is versenyzők. A helyi futballklub négy brazilja szintén próbálkozott, de nem sok sikerrel – árulta el az Új Szónak Balogh Árpád, aki újabb szervezői fellángolásának köszönhető az újraindulás. – Ötórás maratonunk este nyolcig elhúzódott. Szép időt fogtunk ki, a nézők is szép számban jöttek, s volt mit nézni. Öt kapus váltakozott, röpködtek a lövések a kapura, megszámlálhatatlan számban. Both Richárdnak az elsőséghez húsz alkalommal kellett a kapuba találnia. Hiába fenték fogukat lövéseire a hálóőrök, annyira változatosan rúgott, hogy kiszámíthatatlan volt, hova repül a labdája. A háromszoros győztes nem ismeretlen Gútán, mert korábban a helyi IV. ligás csapatban is futballozott. A legjobb gútai, Sladký Richárd negyedszer került a legjobb háromba, de még nem győzött. A VIII. ligás szímői csapatban játszik. Az első rúgást – ígéretéhez híven – Kárpáty Ernő alpolgármester végezte el, félcipőben, ingben, farmerban is betalált. A legidősebb rúgónk pedig a 71 éves helyi Szabó János volt, aki megmutatta, hogy miért van mögötte 40 éves játékosmúlt. Rutinosan a felső sarokba küldte a labdát.”

Öt kapus nézett farkasszemet a bátor pontrúgókkal, szemtanúk szerint úgy ugráltak a kapuban, mint a macskák. 129 lövést fogtak meg összesen. A legtöbbet (28) Keszeli Krisztián hatástalanította, őt ifj. Csizmadia Lóránd (24), Szi József (23), ifj. Molnár József (21) és Uhrín Róbert (11) követte ebben a rangsorban. Utóbbinak, aki egykor cselgáncsozó volt, verseny közben kiugrott a válla, de ő nem hagyta abba, és elszántan végigvédte a hosszú sorozatot.

Forrás:  ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei