Új tanfolyamot hirdet a Seishin Karate Klub


Mottó: a karate nem sport, hanem a legjobb személyiségfejlesztő program

"Karate, és mozgás oktatás egy kicsit másként. Sajnos a karate edzés hallatán mindenkinek a verekedés szó jut az eszébe. Pedig ez már rég nem így van. A karate nem sport, hanem a legjobb személyiségfejlesztő program" - mondta el elöljáróban a Seishin Karate Klub vezetője, Sensei Markovics János 5. dan.

"Edzéseinken nagy hangsúlyt fektetünk az ügyesség, mozgáskoordináció, alapvető mozgásminták és a figyelem fejlesztésére, és mindezt játékos formában tesszük. Edzéseinkkel a legújabb módszereket használjuk. Igyekszünk a gyerekeknek megtanítani olyan értékeket, mint az alázat, a becsület, helyes viselkedés, és a kölcsönös tisztelet, és a helyes önértékelés.
"

Lusták a mai gyerekek? Közösségi oldalak, csetelés helyett megoldás kínálunk.

"Emlékezzen vissza a gyerekkorára. Mi vígan játszottunk a friss levegőn barátainkkal, bicikliztünk, fogócskáztunk, addig a mai gyerekek máshogy töltik szabadidejüket. Ön is gyakrabban látja gyermeke hátát, míg a számítógép előtt ül, vagy épp a mobiltelefont nyomkodja?  Gyermekeink a nap nagy részét az iskolapadban, majd hazatérve, a tévé és a számítógép előtt töltik. A mozgásszegény életmód azonban nagyon hamar megbosszulja magát, érdemes minél előbb kimozdítani a csemetét belőle. A rendszeres sportolás lerövidítheti a fotelban tespedés idejét. Tudták, hogy egy egészséges, 2 éves kisgyermek 11 km-t megy naponta, míg egy átlagos felnőtt mindössze ötöt? Ugye meglepő ez az adat."


 Milyen előnye van a karate edzésnek az egyoldalas sportokkal szemben?

"Karate edzésen mindkét oldalunkat egyformán használjuk. Hogy ez miért fontos? – mert összhangba hozzuk a jobb, és bal agyfélteket. Ez harmóniába hoz minket, és tágítja a tudatot. Sok tanulási nehézség fakadhat abból, ha a két oldal nem hajlandó együttműködni kellőképpen, illetve nincsenek megfelelően edzve az idegpálya-kapcsolatok a két félteke között. Ezeket a kapcsolatokat tudjuk felerősíteni, ami pozitív hatással lesz a tanulásra."


 Miben segít, ha a közösségünket válassza?

- Segít a diszlexia, és diszgráfia kezelésében.  Sok ilyen pozitív tapasztalatunk van!

- Ellensúlyozni tudjuk az elhízás és a túlsúly problémáit, erősödik az immunrendszer.

- Segítséget nyújtunk figyelemzavar kezelésében. Jelentősen fejlődnek az ügyességi és fizikális képességek, mert megtanítjuk az alapvető mozgásmintákat, sokat nyújtunk, mobilitást javító gyakorlatokat végzünk.

- Fejlődik a gyermek önuralma, nő a gyermeke önértékelése, illetve önbecsülése is.

- Megtanítjuk, hogyan kell megvédenie magát, valós célokat kitűzni és azokat megvalósítani.

- Könnyebben fog tanulni a gyermek. Alázatosabb lesz. Ellenállóvá válik a sérülésekkel szemben.

- Javítjuk a rossz testtartást, megerősítjük a gerincet tartó izmokat, és az egész testet arányosan.

Milyen programokat biztosítunk?

- Sikerélményt a fejlesztő edzéseken, közösségi programokat.

- Edzőtáborokat (egynapos, többnapos) havi rendszerességgel, övvizsgák (speciálisan gyerekekre kidolgozva)

- Versenyek (hazai, és nemzetközi). Klubunknak nagyon komoly hazai, és nemzetközi eredményei vannak.

Kedves Szülők, Gyerekek,

amennyiben felkeltettük az érdeklődését örömmel értesítjük, hogy új karate tanfolyamot indítunk 2023. szeptemberétől, amelyre szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Edzések (Vidékfejlesztési szakközépiskola tornatermében) minden kedden, és csütörtökön 18 órai kezdettel – beiratkozás 15 perccel edzés előtt! (az edzésekre hozz magaddal váltóruhát). Az oktatás magyar nyelven folyik (tagfelvétel folyamatos).

Válassza a mi termékünket a számítógépes játékok mellett, és ígérjük, nem fogja megbánni.

Infó:  0905-793 338

Tisztelettel:

Markovics János 5.dan - edző (klubvezető) 25 év gyakorlati tapasztalattal

Edzők még: Hupian Kristína 3.dan 13 év edzői gyakorlattal, Markovics Ádám 1.dan

OVISOKNAK - KSG: Kid’s Smart Gymnastics  -

- Inteligens Gyermek Gimnasztika  - Mozogj, hogy okosabb lehess! Kedden, és csütörtökön 18 (40 perc)

Az edzések játékosak és barátságosak, 30 percesek, heti 2 alkalommal, látható fejlődést biztosítva a motoros képességeknek. Önálló tréningként 5-8 éves korig javasolt. Cél: az idegrendszeri érés, mozgás általi, játékos fejlődésének segítése, az iskola érettség elérése érdekében. Egyszerű írás, olvasás, számolási nehézségek korrekciója. Nagyobb hiányosságok felismerése - nem megfelelő mozgás és idegrendszeri fejlődés.

Későbbi sportmozgások, magas szintű előkészítése akár hobbi, akár élsportra. Csak meglévő és jó általános képességekre lehet magas szintű sportspecifikus képességeket építeni. A Kid’s Smart Gymnastics kiválóan felhasználható önálló csoportok indítására, vagy bármilyen más sport előkészítésére, kiegészítéseként. Feladatai a felnőtt képzésbe integrálva játékosan használhatóak a bemelegítésben, levezetésben, fejlesztésben, kondicionálásban.forrás:dunaszerdahelyi.sk

A rovat legfrissebb hírei