Ideges hangulat és sok kiállítás jellemezte a focihétvégét a keleti végeken


Parázs hangulatú mérkőzések, végeredményt befolyásoló kiállítások jellemezték a hétvégi fordulókat Nógrádban és Gömörben

Illusztrációs felvétel
Fotó:  Juhász Dósa János


Szeptember első napjaira is maradt még mérkőzés a Szlovák Kupa hosszúra nyúlt második fordulójából. A VI. ligás ipolynyékiek a II. ligás garamszentkereszti FK Pohronie csapatát fogadták, amelyre mintegy 200 néző látogatott ki. A négyosztálynyi különbség ellenére a hazaiak egyáltalán nem kezdtek megilletődötten, sőt a 6. percben Jenei Krisztián góljával a vezetést is megszerezték. Ahogy teltek a percek, úgy vált egyre nyilvánvalóbbá a két csapat közötti tudásbeli- és erőnléti különbség, a vendégek a 20. percben kiegyenlítettek, s a szünetben már 3:1 arányban vezettek. Végül a garamszentkeresztiek megelégedtek egy négyessel, a második félidőben az első gól szerzője, Laktionov még egyszer betalált, s így a papírformának megfelelően ők lesznek a 3. fordulóban a III. ligás losonciak vendégei szeptember 27-én.

A régió másik, még talpon maradt csapata, a szintén III. ligás rimaszombatiak viszont már egy héttel korábban, vagyis 20-án a IV. ligás mezőköziek (Medzibrod) otthonában próbálják kiharcolni a továbbjutást.

Amíg egy hete remekeltek a III. ligás gömöri és nógrádi csapatok a keleti végeken, ez a hétvége már nem volt olyan sikeres, bár a 6. fordulóban egyikük sem kapott ki, de csak a kálnóiak győztek odahaza 3:2 arányban a felsővízköziek (Svidník) ellen, a losonciak, a fülekiek és a rimaszombatiak csupán egy-egy pontot szereztek be, ráadásul több játékosuk is a kiállítás sorsára jutott.

A losonciak a kassai Slávia TU csapatát fogadták, amely két hete Füleken kapott ki 1:0 arányban, viszont egy hete 3:1 arányban legyőzte a kálnóiakat. Nos, a mintegy 230 néző küzdelmes, változatos meccset láthatott, amelyen a kassaiak kameruni játékosa, Sow két alkalommal is a vendégeket juttatta vezetéshez, de a hazaiak nem adták fel, s előbb Šulek, majd az utolsó pillanatokban Kotora egyenlítette ki az állást (2:2), így a losonciak legalább egy pontot itthon tartottal.

A fülekiek az újonc szepesváraljaiak otthonába látogattak, ahol nemcsak a lelkes hazaiakkal, hanem Eperješi játékvezetővel is alaposan meggyűlt a bajuk, aki nem állt feladata magaslatán és számolatlanul szórta a lapokat (10 sárga s egy piros lap), így második sárgája után a fülekiek grúz játékosa, Akirtava a kiállítás sorsára jutott. Ekkor a fülekiek Adamecnek a 62. percben lőtt góljával vezetéshez is jutottak, de az 1:0-ás előnyüket nem tudták megtartani, a játékvezető ugyanis a 89. percben tizenegyest ítélt a hazaiaknak, akik köszönték szépen és éltek is a felkínált lehetőséggel.

A rimaszombatiak a tavalyi ezüstérmes, de az idén eddig nem remeklő héthársiak (Lipany) otthonában próbálkoztak, ahol az 5 plusz 3 rózsahegyi játékossal felálló batyaiaknak nemcsak a hazai játékosokkal, nemcsak a mintegy 250 nézővel, de Vrábeľ játékvezetővel is meg kellett küzdeniük, aki két rimaszombati játékost is kiállított. A mindössze húszesztendős rózsahegyi Luka már a 25. percben a kiállítás sorsára jutott (ebben az idényben már másodszor), majd az 56. percben a szintén rózsahegyi Krištof is követte őt a zuhany alá. Így hiába szereztek Bari Jenő védencei már az 5. percben vezetést Ciprus góljával, a kettős emberhátrányt már nem tudták kapott gól nélkül kihúzni, s a hazaiak gólzsákja, Vysočan a 77. percben egyenlíteni tudott.

Három 11 pontos csapat, a kassaiak, a sztropkóiak (Stropkov) és a fülekiek vezetik a táblázatot (a sztropkóiak egy meccsel kevesebbet játszottak), a rimaszombatiak nyolc ponttal a nyolcadik, a kálnóiak és a losonciak 6-6 ponttal a 11-12. helyen tanyáznak a 15 csapatos bajnokságban. Igaz, a batyiak egy meccsel kevesebbet játszottak.

A hetedik forduló mérkőzéseit szeptember 17-én, vasárnap bonyolítják le 15.30 órai kezdettel. A fülekiek a kálnóiakat, mjg a rimaszombatiak a varannóiakat (Vranov nad Topľou) fogadják, a losonciak pedig Felsővízközre látogatnak.

Nem sok babér  termett V. ligás csapatainknak sem az 5. fordulóban, egyedül a losonctamásiak győztek (mégpedig idegenben), a ragyolciak, a tótgyarmatiak és a tornaljaiak (igaz, ők is idegenben) pontot sem szereztek.

Az újonc losonctamásiak a tavaly még a feljutásért harcoló, de az idén eddig formán kívül szereplő poltáriakhoz látogattak, s a második félidő közepén Slosiar szerzett vezetést a vendégeknek, s mire a hazaiak felocsúdhattak volna, Nilaš szabadrúgásgóljával már 2:0 volt oda. Ez is maradt a végeredmény, Tapfer spori sem spórolt a sárga lapokkal, tízet is kiosztott, szerencsére a játékosok itt megúszták piros nélkül.
A tornaljaiak Nagykürtösre látogattak, s már a 14. percben hátrányba kerültek, de Kovács hat perc múlva egyenlíteni tudott. Nagyon sokáig úgy tűnt, marad is az 1:1-es állás, de a hazaiak nem adták fel, s az utolsó pillanatokban kétszer is bevették Juhász kapuját, így Branislav Kuzma védencei rendkívül fájó vereséget könyvelhettek el.

A ragyolciak gyakorlatilag tartalékjátékosok nélkül utaztak el Zólyomlipcsére (Slovenská Ľupča), ahol egyetlen gól született a 33. percben, amelyet a hazaiak lőttek, így a tavaly remek idényt záró ragyolciak továbbra is csak keresik a formájukat. A legfájóbb kudarc a tótgyarmatiakat érte, akik három vereség után egy hete odahaza kiütötték a feketebalogiakat. Most viszont nem voltak egy súlycsoportban a ladomérmindszentiekkel (Ladomerská Vieska), és súlyos 4:0 arányú vereséget szenvedtek. A hazaiak legjobbja a mindössze 22 éves Čierťaský volt, aki három góllal köszönt be Kaczoreknek. Öt forduló után a tabellát 13 ponttal az újonc cserpatakiak (Osrblie) vezetik a 12-12 pontos selmecbányaiak, zólyomlipcseiek és nagykürtösiek előtt. Csapataink közül legelőkelőbb, ötödik helyen a 11 pontos losonctamásiak állnak, a ragyolciak négy ponttal a kilencedikek, a tótgyarmatiak három ponttal a tizedikek, míg a tornaljaiak egy szerzett ponttal az utolsó jelyen szerénykednek.

A 6. fordulóban már szeptember 16-án, szombaton 16.00 órától a losonctamásiak a zólyomlipcseieket fogadják, másnap a tótgyarmatiak a málnapatakiakat, a ragyolciak a nagykürtösieket, míg a tornaljaiak a selmecbányaiakat fogadják.

Úgy tűnik, idejekorán megfogyatkozott a VI. liga mezőnye, a lukanényeiek ezúttal sem álltak ki a lónyabányaiak (Lovinobaňa) elleni idegenbeli mérkőzésükre. A listavezető és pontveszteség nélkül álló felediek az alsósztregovaiaknak sem kegyelmeztek, a mérkőzésre kilátogató mintegy 150 néző igazi örömfocit láthatott. A hazaiak nyolc gólig meg sem álltak, amelyet igazságosan megfeleztek a két félidőre lebontva. Andráši három gólt vágott, Rubint kettőt jegyzett, míg a maradék három gólon Halaj, Uličný és Zibrin osztozott. A forduló rangadóját Óváron rendezték, ahová az ipolybalogiak látogattak. Az óváriak Máč szokásos góljával már a 10. percben vezetéshez jutottak, de Skabella még az első félidő hajrájában megfordította az állást. A hazaiak válaszára a 83. percig kellett várni, amikor ki más, Máč köszönt be ismét, így a rangadó 2:2-es döntetlennel zárult.

A csábiak a bozitaiakat (Buzitka) fogadták, s Balga tizenegyesével már a 6. percben vezetéshez jutottak. A 27. percben Malatinec szabadrúgásból vette be Michálek kapuját, s így az első félidő végén a hazaiak megnyugtató, kétgólos vezetéssel vonulhattak az öltözőbe. A lelkes vendégek viszont nem adták fel, s az 57. percben Juhász szépített, így a mérkőzés állása továbbra is nyitott maradt egészen az utolsó percig, amikor Balga meglőtte a maga második, csapata harmadik gólját, így a három pont Csábon maradt (3:1).

Az ipolynyékiek a vesztes kupameccs után Nagyrőcére látogattak, ahol ahol a 15. percben vezetéshez is jutottak. Örömük csak 10 percig tartott, ugyanis a kupameccsen is gólt szerző Jenei a nagyrőceieknek is betalált, sőt a vendégek még az első félidőben Vadászi góljával megfordították az állást, s a második félidő elején Nemčok révén már két góllal vezettek. A hazaiak ugyan a 87. percben még szépíteni tudtak, de egyenlíteni már nem (2:3), így az ipolynyékiek nagyon értékes három pontot  hoztak el Észak-Gömörből. Az eddig pontot sem szerző ajnácskőiek szintén Észak-Gömörbe, Nyustyára látogattak, ahol a hazaiak már az első percben tizenegyeshez jutottak, s köszönték, éltek is a kínálkozó lehetőséggel. A vendégek egészen a mérkőzés végéig tartották a tisztes eredményt, de az utolsó percekben két újabb gólt kaptak, így továbbra is pont nélkül állnak az utolsó helyen. A táblázatot a 15 pontos, pontveszteség nélkül álló, imponáló gólkülönbséggel (30:3) rendelkező felediek vezetik a 10-10 pontos óváriak, csábiak, nyustyaiak és ipolynyékiek előtt. Az ipolybalogiak nyolc ponttal a hetedikek, míg a tabellát az eddig pontot sem szerzett lukanényeiek és ajnácskőiek zárják.

A 6. forduló már szombaton elkezdődik, amikor a csábiak Jolsvára utaznak. Másnap az ajnácskőiek az újonc lónyabányaiakat, míg az ipolybalogiak a nyustyaiakat fogadják. Az ipolynyékiek ismét Gömör északi régiójába, ezúttal a tiszolciakhoz utaznak, a listavezető felediek Bozitán, az óváriak Alsósztregován próbálnak szerencsét. A lukanényeik a nagyrőceieket fogadják…

Elkezdődött a baknokság a mindössze négycsapatos Rimaszombati-Nagyrőcei VII. ligában is, ahol a lubényiek (Lubeník) a sajószentkirályiakat, míg a nagybalogiak az osgyániakat fogadták gyér nézői érdeklődés mellett. Az első mérkőzésen a két csapat változatos meccsen (a hazaiak kétszer is vezettek, mégis kapaszkodniuk kellett az egy pontért is) játszott 3:3-as döntetlent, míg Nagybalogon a hazaiak annak ellenére alaposan megszenvedtek a győzelemért, hogy a vendégek kapusa, a mindössze 17 éves Fukács már a 6. percben a kiállítás sorsára jutott. Mégis a vendégek szereztek vezetést a 18. percben, s a mezőnyfölényben játszó hazaiak csak a második félidő hajrájában tudták megfordítani a mérkőzés állását. A 71. percben Ivanovič egyenlített, majd az utolsó pillanatokban Tóth Gábor kotorta be a győztes gólt a kiállított kapust helyettesítő  mezőnyjátékos kapujába.

Szombaton a sajószentkirályiak au osgyániakat fogadják, míg vasárnap a nagybalogiak ismét otthon lépnek pályára, 15.00 órától a lubényieket látják vendégül.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei