Ismét számít a KFC játékosára Gera Zoltán


Újra bekerült a magyar U21-es válogatottba Varjas Zoltán.

Gera Zoltán kijelölte az U21-es válogatott keretét a november 14-i, északírek elleni és a november 18-i, Ausztria ellen felkészülési mérkőzésekre. Újra behívót kapott a szövetségi kapitánytól az előző két októberi mérkőzésen minden percet a pályán töltő Varjas, a komáromi KFC futballistája.

A védőként és védekező középpályásként is bevethető 19 éves játékos megszilárdíthatja helyét a korosztályos válogatottban és pályára léphet az új Puskás Arénában is. "A 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatott idei utolsó felkészülési mérkőzéseit játssza november 14-én és 18-án. Az első játéknapon Észak-Írországba utazik és Enniskillen városában lép pályára a házigazdák ellen. Négy nappal később, november 18-án, 19 órakor a Puskás Arénát is „felavatja” a csapat"írja oldalán a Magyar Labadrúgó-szövetség.

"Továbbra is a csapatépítés fázisában járunk, ezt jelzi az is, hogy újabb labdarúgókat próbálunk ki az előttünk álló mérkőzéseken" – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán. "Szeretnénk több játékelemben is előrelépni, fontos, hogy mindkét mérkőzésen végig stabil maradjon a védekezésünk, és az előző meccsek megmutatták, hogy támadójátékban is fejlődnünk kell. Próbáltunk minél több információt szerezni a két ellenfelünkről, az északírek fizikálisan erősek, darálós futballt játszanak, míg az osztrákok egyik nagy erőssége, hogy nagyon gyorsak az átmeneteik, így figyelnünk kell arra, hogy ne hagyjunk előttük területeket. Eddig négy mérkőzés van mögöttünk, amelyek egyelőre nem igazán bővelkedtek sikerélményekben, úgy gondolom, nagy lendületet adna a csapatnak, ha sikerülne nyernünk és önbizalmat szerezni a folytatásra. Nagyon örülök, hogy a csapat a Puskás Arénában játszhatja utolsó idei mérkőzését, ez óriási plusz motivációt jelent a csapatnak és a stábnak egyaránt."

A magyar U21-es válogatott kerete:

Kapusok: Demjén Patrik (ZTE), Varga Ádám Gábor (Soroksár), Varga Ádám (Duna-Aszfalt)

Védők: Varjas Zoltán (KFC Komárom), Nagy Zsombor (MTK Budapest), Varjú Benedek (MTK Budapest), Tóth Bence (Vasas)
Bolla Bendegúz (ZTE), Kovács Krisztián (Győri ETO)

Középpályások: Szabó Bence (DVTK), Kiss Bence (Haladás), ajti Mátyás (Zagleibe Lubin), Schafer András (Chievo), Banó-Szabó Bence (Honvéd), Palincsár Martin (MTK Budapest), Majnovics Martin (Mattersburg), Szalai Attila (Apollón)

Támadók: Kundrák Norbert (DVSC), Bíró Bence (Guimaraes), Szőke Adrián (Heracles), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Szánthó Regő (Győri ETO), Szabó Máté (Budafok)

Fotó: instagram.com/zvarjas

 

A rovat legfrissebb hírei