Nógrádi és gömöri sikerek az V. fordulóban


A rimaszombatiak odahaza, míg a losonciak és a fülekiek idegenben gyűjtötték be a három pontot

Rimaszombat–Veszele
Fotó: Gecse Attila


Zsúfolt volt az elmúlt hét a futballisták számára, hisz a bajnoki forduló mellett kettős államünnep is lévén több csapat is most pótolta az előző fordulókból elhalasztott mérkőzéseit, ahogy a Szlovák Kupa második fordulóját is.

Kezdjük is a felediekkel, akik augusztus 29-én bonyolították le a Szlovák Kupa második fordulójának mérkőzését, s hazai pályám, 250 néző előtt fogadták a III. ligás, de eleddig formán kívül futballozó losonci alakulatot. Nos, a feledi remények 44 percig tartottak, amikor Karkus szerezte meg a vezetést a losonciaknak. A 62. percben Pipíška tizenegyesből növelte a vendégek előnyét, s négy perccel később Berky adta meg a kegyelemdöfést a felediek továbbjutási reményeinek. Az V. ligás rozsnyóiak a Niké-ligás nagymihályiakat fogadták, s nem adták olcsón a bőrüket, a toronymagasan esélyes vendégek végül a 70. percben szerzett Pavúk-góllal gyűrték le a lelkes hazaiakat, akiket 800 néző biztatott. Még erre a hétre is jut kupameccs, 6-án, szerdán 16.30 órai kezdettel a II. ligás FK Pohronie csapata látogat a VI. ligás ipolynyékiek otthonába.

A III. liga V. fordulójában csak a rimaszombatiak játszottak odahaza, a három nógrádi csapat idegenben lépett pályára a teljesen átgondolatlan sorsolás következtében, közülük a kálnóiak Kassán hagyták a pontokat (3:1).

A másik két nógrádi csapat viszont hazahozta a pontokat a keleti végekről, a fülekiek Felsővízközről (Svidník), míg a losonciak Bártfáról. A fülekiek két győztes mérkőzés után látogattak az utolsó helyen szerénykedő keleti csapat otthonába, ahol a füleki viszonyokhoz lépest elenyésző, mindössze mindössze 120 néző volt rájuk kíváncsi. S bár a hazaiak játékosa, Ducár kiállítása miatt a 41. perctől emberelőnyben játszottak, alaposan megizzadtak a győzelemért. Végül a csapat grúz idegenlégiósa, Akirtava gyötörte be a labdát a 82. percben a hazaiak kapujába, ezzel szerezve értékes három pontot.

A losonciak rossz kezdés után kezdenek formába lendülni. Egy hete a listavezető sztropkóiak (Stropkov) ellen szereztek értékes pontot hazai pályán, majd kedden kupamérkőzésen a feledieket verték könnyedén. Most a szintén formán kívül játszó bártfaiakhoz látogattak, akik két hete a fülekiektől kaptak ki 3:1 arányban odahaza, majd egy hete Kálnón kaptak egy ötöst. A rossz szériájukat a losonciak ellen sem sikerült megszakítaniuk, s bár sokáig úgy tűnt, legalább az egy pontra jók lesznek, végül az utolsó percekben előbb Kolvalčin vette be a dallamos nevű Varešinský kapuját, míg az utolsó percben tizenegyesből a Feleden is tizenegyesgólt szerző Pipíška talált be, így Tomáš Boháčik csapata elvitte Bártfáról a három pontot. A rimaszombatiak  a jó erőkből álló veszeleieket (Oravské Veselé) fogadták, s a rossz idő ellenére kilátogató 300 néző hazai győzelemnek örülhetett. A mérkőzés alaphangját a 15. percben a hazaiak nigériai védője, Oluwaseun Japhet adta meg, aki első gólját lőtte a batyiak színeiben. A második félidő elején a rózsahegyi Jackuliak is bevette Feriančik kapuját, így Bari Jenő védenceinek a maradék 40 percben már nem volt miért izgulniuk.

A táblázatot négy tízpontos csapat, a námesztóiak (Námestovo), Kassa, Sztropkó és Fülek vezeti, igaz, a kassaiak és a fülekiek egy-egy mérkőzéssel többet játszottak. A rimaszombatiak 7 ponttal a hetedikek, a táblázat alsó régióiban található losonciaknak öt, míg a kálnóiaknak három pontjuk van.

A 6. forduló már szombaton elkezdődik, a losonciak a kassai Slávia TU csapatát fogadják, míg a rimaszombatiak a tavaly feljutásra pályázóm de az új idényt gyengén kezdő héthársiak (Lipany) orrhonába látogatnak. Másnap a fülekiek az újonc szepesváraljaiakhoz látogatnak, egyedül a kálnóiak játszanak idehaza, mégpedig a felsővízköziek ellen. Mindegyik mérkőzés 16.00 órakor kezdődik.

Több elhalasztott mérkőzést is pótoltak az V. ligában az államünnepen, így az első fordulóból elcsúsztatott tornaljaiak ladomérmindszenti (Ladomerská Vieska) vendégjátékát is. Nos, a halasztás nem hozott semmi jót a gömörieknek, az első félidőt még kihúztak kapott gól nélkül, de a második félidőben beindult a hazai gólhenger, s bár 2:0-ás hazai vezetésnél Drnaj még szépíteni tudott, a vége 4:1 lett. Még rosszabbul jártak a ragyolciak, igaz, ők már meg sem lepődhettek az újabb bekapott ötösön, ezúttal az újonc cserpatakiak (Osrblie) otthonában folytatták őszi pocsék formájukat, s a játékosedző Mihályi találata csak szépségtapaszként értékelhető az újabb gyászos eredményen.

A losonctamásiak a komáromiak elleni kupameccs miatt halasztották el a breznóbányaiak elleni mérkőzésüket, s Melicher találatával sikerült is legyűrniük a másik újoncot.

A 4. forduló egyik legfontosabb kérdése volt, megszerzi-e végre első pontjait az első három fordulóban eddig pontot sem szerző tótgyarmati együttes. Nos, jó hírrel szolgálhatunk, hisz a feketebalogiak nem fejtettek ki komoly ellenállást, s már a 25. percben 4:0 állt az eredményjelző táblán (Vandornyik 2, Péter, Borkó), sőt a második félidő elején megszületett az ötödik gól (Lukács) is, a vendégeknek már csak a becsületgólra futotta erejükből. Tornalján viszont hiába buzdította 250 néző Branislav Kuzma csapatát a zólyomlipcseiek (Slovenská Ľupča) csapatát, a vendégek már a 15. percben vezetéshez jutottak. Egyenlítés helyett a második félidő közepén a vendégek megduplázták az előnyüket, s mivel a hazaiak képtelenek voltak gólt lőni, a cserpatakiak után zólyomlipcseiek is elvitték a három pontot Tornaljáról.

A ragyolciak a csúfos idegenbeli vereségek után az idényt gyengécskén kezdő poltáriakat fogadták, s úgy tűnt, Mihályi Sándor védencei megőrizték a cserpataki formájukat, Rác két gyors találatával a poltáriak a 21. percben már 2:0 arányban vezettek. A hazaiak nem adták fel, Tóth és Csík góljaival tíz percen belül egyenlítettek, sőt Mihályi a 41. percben tizenegyesből megszerezte a vezetést is a ragyolciaknak. A győzelmet mégsem sikerült megszerezniük a hazaiaknak, a 86. percben ugyanis Rác harmadszor is bevette Národa kapuját. Bár a vendégek védője, Rusnák az utolsó percben a kiállítás sorsára jutott, maradt a 3:3 arányú eldöntetlen állás. A táblázatot meglepetésre a 10 pontos újonc cserpatakiak vezetik három 9 pontos csapat (Zólyomlipcse, Nagykürtös, Selmecbánya) előtt.  A még mindig veretlen újonc losonctamásiak 8 ponttal a hatodikok, a ragyolciak 4 ponttal a kilencedikek, őket követik három ponttal a tótgyarmatiak, s a táblázatot az egy ponttal szerénykedő tornaljaiak zárják.

Az 5. fordulóban már szeptember 9-én, szombaton  a ragyolciak Zólyomlipcsére, míg a tótgyarmatiak Ladomérmindszentre látogatnak. Másnap a tornaljaiak Nagykürtösön, míg a losonctamásiak Poltáron próbálnak szerencsét. Hála a gyalázatos sorsolásnak.

A VI. ligában ezúttal sem  rendeztek teljes fordulót, a lukanényeiek ugyanis nem álltak ki a nyustyaiak ellen, ahogy a szeptember elsejére tervezett, első fordulóból elhalasztott mérkőzésükre sem utaztak el Csábra. A forduló rangadóját Ipolybalogon rendezték, ahová az eddig százszázalékos felediek látogattak. A vendégek sorozata az Ipoly mentén sem szakadt meg, Kókai Krisztián 26. percben szerzett találatával a felediek 1:0 arányban győztek, így továbbra is pontveszteség nélkül vezetik a tabellát. A tavaly harmadik csábiak Alsósztregovára utaztak, ahol váratlan 1:0 arányú vereséget szenvedtek.

Az ipolynyékiek is alaposan megizzadtak hazai pályán az újonc lónyabányaiak (Lovinobaňa) ellen, végül két szabadrúgásgóllal (Balogh és Súth) sikerült legyűrniük a lelkes vendégeket, akik a hazaik 1:0-ás vezetésénél még Majkút góljával egyenlíteni tudtak. Gyalázatos idénykezdés után már csak 60 néző volt kíváncsi Ajnácskőn a tavalyi ezüstérmes óváriak vendégjátékára. A hazai vereség ezúttal sem maradt el, de Pápista Aladár védencei ezúttal jóval nagyobb ellenállást fektettek ki, sőt az 58. percben Farkas Dávid góljával ezúttal is ők jutottak vezetéshez. A vendégek a bekapott gól után gyorsan megrázták magukat, s hárommal válaszoltak (Domík, Golian, Dobra). A táblázaton a 12 pontos feledieket a 9-9 pontos óváriak és bozitaiak (Buzitka) követik, a csábiaknak, az ipolybalogiaknak és az ipolynyékieknek 7-7 pontjuk van. A tabellát a pont nélkül álló lukanényeiek és ajnácskőiek zárják.

Az 5. fordulóban az ajnácskőiek már szombaton Nyustyára utaznak, és szombaton várnák a lónyabányaiak is a lukanényeieket. Vasárnap 16.30 órától a felediek az alsósztregovaiakat, az óváriak az ipolybalogiakat, míg a  a csábiak a bozitaiakat fogadják, míg az ipolynyékiek Nagyrőcére látogatnak.

S egy jó hír a Rimaszombati-Nagyrőcei Labdarúgó-szövetség háza-tájáról is, szeptember második hétvégéjén elindulnak a négycsapatos (!) VII. liga küzdelmei, szombaton 15.30 órától a lubényiek a sajószentkirályiakat, míg vasárnap a nagybalogiak az osgyániakat fogadják.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei