Nemzetközi focitorna Felsőszeliben


Ötödik alkalommal rendezik meg a Kon-Truss Cup-ot a felvidéki településen

Három év szünet után a mátyusföldi településen szombaton ismét megrendezik a külföldön is jegyzett Kon-Truss Cup névre keresztelt nemzetközi korosztályos focitornát.

Az U11-es (2013-as születésűek és fiatalabbak) korosztály rangos erőpróbáján a felsőszeli futballpályán Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia képviseletében 12 korosztályos kollektíva méri össze tudását.

„A kollektívákat két hatos csoportba sorsoltuk be, a csoportokban körmérkőzések zajlanak. A csoportkörben 15 percig tart egy találkozó, a kieséses szakaszban pedig 1x17 percet játszanak a kollektívák. Egyszerre három kispályán zajlanak az összecsapások, egy-egy csapatban a kapus mellett hat mezőnyjátékos lehet a játéktéren. A kora délutáni folytatásban előbb a csoportok 3–6. helyezettjei küzdenek a negyeddöntőbe jutásért. Ezt követően a negyeddöntőket, a helyosztókat, az elődöntőket és a döntőt izgulhatják végig a focikedvelők” – nyilatkozta az Új Szónak a lebonyolítási rendszerről az erőpróba védnöke, Kontár Ronald, a névadó KON-Truss Kft. tulajdonosa.

Ami a díjazást illeti, az első három kollektíva serleggel, a dobogós helyezettek futballistái éremmel távoznak a helyszínről. Különdíjjal jutalmazzák a legjobb kapust, mezőnyjátékost és a gólkirályt, valamint a torna álomcsapatába (All Stars) besorolt további négy futballistát.

„A korosztály magas színvonalú versenyeztetése mellett célunk a baráti kapcsolatok ápolása, elmélyítése. Ami minket illet, a nagy konkurenciára való tekintettel nem is lehet más a célunk, mint a tisztes helytállás. A nemzetközi megmérettetésen Varga Krisztián és Kalocsai Enrico edzők irányítják együttesünket. Focistáink sokat tanulhatnak az ellenfelektől, csiszolhatják tudásukat, felmérhetik, hol tartanak a fociábécé elsajátításában”
– fogalmazta meg a mátyusföldiek elvárásait Kontár Ronald.

Annyi biztos: nem lesz címvédés, ugyanis az erőpróba rekordbajnoka, a MOL Fehérvár FC alakulata nem vesz részt a megmérettetésen. Az ostravai Baník kollektívája viszont duplázhat, 2018-ban ugyanis a bányászvárost képviselő csapat végzett az élen, legutóbb pedig a fináléban maradt alul. A mérkőzéssorozat fél 11-kor rajtol el.

Az V. KON-Truss Cup csoportbeosztása


A csoport:
Austria Wien, Baník Ostrava, Ferencváros, Raków Czestochova, MŠK Žilina, Felsőszeli
B csoport: Flyeralarm Admira, ETO FC Győr, FC DAC 1904, AS Trenčín, MFK Ružomberok, FC Košice

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei