Uváček Patrik augusztusi sikerei


Különösen sikeres augusztust zár a dunaszerdahelyi erőemelő

Uváček két versenyen is részt vett: az egyikről első, a másikról harmadik helyezéssel tért haza.

Augusztus 19-én rendezték meg a SASIM (Slovenská asociácia silných mužov) Pohár Slovanov elnevezésű kupát, amelynek Liptószentmiklós (Liptovský Mikuláš) adott otthont. Szlovákiai, szerbiai, csehországi, ukrán, valamint horvát versenyzők mérték össze erejüket a következő számokban: 9 tonnás taktor húzása (20 méteren), autófelhúzás (kb. 350 kg), koffercipelés (2x150kg 20 méteren), lengősúly-cipelés (380 kg 20 méteren), vegyes pakolás traktor-pótkocsira (70 kg rönk, 80 kg egykezes,100 kg homokzsák,120 kg homozsák, 150 kilós vasharang).

A dunaszerdahelyi erőemelő, Uváček Patrik első helyezést ért el a versenyen, annak ellenére is, hogy sérüléssel bajlódott, amit az egy héttel korábbi versenyen szerzett, ahol mindkét tenyerén leszakadt a bőr. Patrik az ötből négy számot megnyert, amiért köszönetét fejezte ki edzőjének, Őszi Ferencnek és masszőrének, Perczel Toninak.

Augusztus 26-án újabb megmérettetés várt a fiatal erőemberre: a 13. Tatranský Silák versenyen profi erőemelők vettek részt egyebek mellett Szlovákiából, Lengyelországból és Ukrajnából, valamint Franciaország és Csehország legerősebb embere is versenyzett. A versenyszámok közt volt vasrönknyomás (150 kg ismétlésre 60 másodperc alatt), koffercipelés (165kg), lengősúly-cipelés (400kg 20 méteren), autófelhúzás, kamionhúzás hámmal (8 tonna 20 méteren).

"Ezen a versenyen sikerült a harmadik helyen végeznem, ami nagy öröm számomra, mivel a legfiatalabb versenyző voltam a “nagyok”, profi erőemberek mellett. Az eredményt beárnyékolja, hogy a versenyen jó barátom, Nagy István “Cimet” megsérült, leszakadt a bicepsze - ezúton is szeretnék neki mihamarabbi gyógyulást kívánni" – mondta a Paraméternek Uváček Patrik, hozzátéve, gratulál a verseny győztesének, a galántai Piros Ferencnek, valamint ezúttal is hálás edzőjének és masszőrének, akik végig támogatták őt.
forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei