Nógrádban és Gömörben is pattogott a labda


Javítottak a fülekiek és a ragyolciak, továbbra sem megy a losonciaknak és a tótgyarmatiaknak

A panyidaróci focisták
Fotó: A klub archívuma


A III. liga 3. fordulójában a rimaszombatiak szabadnaposak voltak, így csak a nógrádi csapatainkért szurkolhattunk. A fülekiek a sztropkóiak (Stropkov) elleni hazai kudarc után (a találkozó egyetlen igazi pozitívuma, hogy az FTC új defibrillátort kapott, amelyet Szabó Csaba helyi vállalkozó adományozta a klubnak). A két forduló után mindössze egy ponttal álló fülekiek  a bártfaiakhoz látogattak, akik két döntetlennel kezdték az idényt.

A fülekiek az első félidő hajrájában az új szerzemény, Major Ernő két gyors góljával szereztek vezetést, s előnyüket a második félidőben meg tudták tartani. A hazaiak ugyan szépítettek a második félidő közepén, de egyenlíteniük már nem sikerült, sőt a mérkőzés hajrájában egy másik új szerzemény, a grúz Akirtava visszaállította a kétgólos különbséget, így a fülekiek 3:1 arányú győzelemmel tértek haza a keleti végekről.

A losonciak ((Jenčo–Budáč (53. Karkus), Fabian, Kotora, Komora (46. Berky), Suja (79. Imre), Daško, Hulec (46. Kovalčin), Beran (Marcik), Šulek)) ahhoz a námesztóiakhoz (Námestovo) látogattak, akik eddig csak odahaza léptek pályára (tavaly sem igazán értettük a sorsolást), méghozzá a három nógrádi csapat ellen. A fülekiek még megúszták az északi kalandot egy döntetlennel, a kálnóiak már kaptak egy hármast, míg a losonciak még rosszabbul jártak, hisz a hazaiak négy gólig meg sem álltak. A harmadik nógrádi csapat, a kálnóiak a sztropkóiak otthonában hagyták a pontokat, így továbbra is rúgott gól és szerzett pont nélkül az utolsó helyen tanyáznak. A fülekiek és a rimaszombatiak 4-4 ponttal állnak a 6-7. helyen (igaz, a batyiak egy meccsel kevesebbet játszottak), míg a losonciak egy árvácsaka ponttal a 13. helyen szomorkodnak.


A 4. fordulóban a rimaszombatiak és a losonciak már augusztus 26-án, vagyis szombaton pályára lépnek 16.30 órai kezdettel. A losonciak a listavezető, a mezőny egyetlen százszázalékos csapatát, a sztropkóiakat fogadják, míg a rimaszombatiak az újonc ólublóiakhoz utaznak. Másnap a fülekiek a kassai Slávia TU, míg a kálnóiak a bártfaiakat fogadják.

Az V. ligában a tavaly csodával határos módon megmenekült tornaljaiak csak most játszották le az első mérkőzésüket, s 300 lelkes néző előtt az újonc cserpatakiakat (Osrblie) fogadták. A vendégek a gyetvaiak elleni 3:1-es győzelemmel rajtoltak egy hete, s most Tornalján is megismételték ezt az eredményt, s két forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezetik a tabellát. A vendégek a 18. percben szerezték meg a vezetést, s bár ezt Valaszkay tizenegyesből még kiegyenlítette, a cserpatakiak még a félidő végéig újabb két gólt berámoltak a hazaiaknak, s így már a félidő végén kialakult a végeredmény.

A tótgyarmatiak az újonc losonctamásiak elleni idegenbeli vereséggel indították a 2023/24-es idényt, így a meccsre kilátogató, mintegy 250 néző arra számított, a hazaiak a selmecbányaiak ellen majd kiküszöbölik a csorbát. Nem így történt, a vendégek Horváth öngóljával már a 17. percben megszerezték a vezetést, s azt meg is tartották a meccs lefújásáig. Javítottak viszont a ragyolciak, akik a nyitányon csúfos 5:1 arányú vereséget szenvedtek a breznóbányai újonc otthonában.

A 2. fordulóban a mindig veszélyes ladomérmindszentiek (Ladomerská Vieska) látogattak Ragyolcra, ahol a hazaiak az elején „folytatták” az elmúlt hetek hagyományait, s Rácz góljával már a 7. percben megszerezték a vezetést, amit a vendégek tíz percen belül egalizáltak. Szerencsére a folytatást már másképp alakult, mint az előző meccseken. Molnár Tamás a második félidő elején ismét vezetéshez juttatta a hazaiakat Öt percen belül viszont a hazaiak kapusa, Varga a kiállítás sorsára jutott, de a vendégek nem igazán tudták kihasználni a létszámfölényüket. A 68. percben ugyan szabadrúgásból másodszor is kiegyenlítettek, de az emberhátrányban játszó hazaiak Tóth góljával a 75. percben harmadszor is vezetést szereztek, s előnyüket meg is tudták tartani a mérkőzés végéig, így értékes győzelmet arattak, megszerezve ezzel idénybeli első pontjaikat.  A forduló ezúttal sem volt teljes, a két újonc, a losonctamásiak és breznóbányaiak egymás elleni mérkőzését majd csak augusztus 29-én játsszák le.

A 3. fordulóban a losonctamásiak már 26-án, szombaton Ladomérmindszentre látogatnak, másnap a tornaljaiak Poltáron, a tótgyarmatiak Breznóbányán, míg a ragyolciak Cserpatakon próbálnak pontot-pontokat szerezni.

A VI. liga második fordulójának rangadóját Ipolynyéken játszották, ahol pár nap leforgás alatt másodszor is megmérkőztek a hazaiak az óváriakkal. A kupában sima 3:0 arányú hazai győzelem született, a bajnokin viszont az óváriak nem adták magukat ilyen könnyedén, sőt az első félidő hajrájában Fehér találatával a vezetést is megszerezték. A második félidőben aztán felgyorsultak az események, előbb Antal egyenlített, majd Pobori Mátyás percei következtek. A hazaiak játékosa előbb öngóllal vétette magát észre, amellyel ismét a vendégeket hozta játékba, majd két alkalommal az óváriak kapujába is betalált.

Csatlakozott hozzá Nemčok Attila is, s bár az utolsó előtti percben Golian még szépíteni tudott, végül az ipolynyékiek a második mérkőzésüket is megnyerték (4:3) az óváriak ellen. A felediek az ipolynyékiek hazai legyőzése után a lukanényeiekhez látogattak, akiknek az első, csábiak otthonában lebonyolítandó találkozóját augusztus 29-re halasztották. A jobb erőkből álló vendégek semmit sem bíztak a véletlenre, már az első fékidőben 4:0 arányban vezettek, s bár Kliment még szépíteni tudott, a felediek a második félidőben további három gólt vágtak, s végül Andrási és Uličný 3-3 és Rubint góljaival 7:1 arányban kiütötték a hazaiakat.

Nem jártak sokkal jobban a tavaly még V. ligás ajnácskőiek sem, akik a Jolsván elszenvedett 3:1-es vereség után a csábiakat fogadták. Farkas ugyan a 15. percben megszerezte a hazaiaknak a vezetést, de hat perccel később már 1:1 állt az eredményjelző táblán, sőt a csábiak a félidő végéig további négy gólt  (Mudroň 2, Pásztor, Balga, Jakab) vágtak Szabados kapujába. A hazaiak szerencséjére több gól már nem esett, de a teljesen megfiatalított csapatnak ugyancsak össze kell kapnia magát, ha nem akar az idény végén a VI. ligától is búcsúzni. Az ipolybalogiak az újonc jolsvaiakat fogadták, s a 26. percben sikerült megtörniük a vendégek ellenállását, amikor Gyurász vette be Jobbágy kapuját. A második félidőben a hazaiak újabb három gólt (Krupčiak, Molnár és másodszor is Gyurász) szereztek, s bár a mérkőzés utolsó gólja a vendégeké volt, ez már csak a tisztes végeredményhez (4:1) volt elegendő. A táblázatot két forduló után a százszázalékos felediek és ipolybalogiak vezetik.

A harmadik fordulóban az ipolynyékiek már augusztus 26-án, szombaton Nyustyára látogatnak. Másnap a felediek az ajnácskőieket fogadják a dél-gömöri rangadón, az óváriak a lukanényeieket, míg a csábiak az ipolybalogiakat. De ne feledjék, a felediek augusztus 23-án, szerdán 17.00 órától a III. ligás losonciakat fogadják a Szlovák Kupa 2. fordulójában.

Amíg a VII. ligában a Losonci járásban 14 csapattal már javában zajlanak a küzdelmek (Panyidaróc ismét benevezett a járási ligába), a Nagykürtösi járásban 12 csapattal a hétvégén indul útjára a labda, addig a Rimaszombat-Nagyrőcei területi ligában még se híre-se hamva a kezdésnek. Mindössze négy csapat (Nagybalog, Sajószentkirály, Osgyán, Lubény) jelentkezett, s állítólag csak szeptemberben kezdődne a bajnokság, ami ősszel mindössze hat fordulóból állna.   

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei