Tizenegy karatéka lépett előre a Seishin edzőtáborában


Övvizsgával egybekötött nemzetközi edzőtábor zajlott a Seishin Karate Klub szervezésében

Idén ismét Rendvén rendezték meg a Seishin Karate Klub nyári táborát, ami augusztus 11-én pénteken vette kezdetét.

A táborban több mint 30-an vettek részt négy nap alatt. A táborszervező Markovics János 5.danos mester volt, aki a klub és a szervezet vezetője is egyben. Meghívott táborvezetők voltak Magyarországról Dr.Csizmadia Zsolt 5.dan, Váczi Zoltán 4.dan és a klub edzői, Hupian Kristína 3.dan, Trenčík Nikolas 1.dan és Markovics Ádám 1.dan.

A táborban napi három edzés volt bontott csoportokban tudásszintnek megfelelően. Jelen voltak továbbá a MediBall Szlovákia képviselői is, Vesely Mihály, és párja, Katalin, akik szintén edzőtábort tartottak, sok színes programot kínáltak.

Pénteken az első edzésen közös mantrázással hangolták össze a csapatot, és a technikai alapokkal foglalkoztak, mint a helyes testtartás, légzés, magas figyelemszint.

A szombat reggeli edzés futóiskolával kezdődött, majd egy futással ért véget. Délelőtt az övvizsgára gyakoroltak a karatékák, délután pedig versenyszituációs gyakorlatok voltak napirenden, ugyanis hamarosan kezdődik az őszi versenyszezon.

Az edzéseket követően közös tábortűz mellett, sámán dobolás és éneklés is zajlott. Vasárnap reggel test- és tudatébresztéssel, harmonizálással foglalkoztak. Délután lehetett íjászkodni, ostorozni, dobócsillagot kipróbálni Misi és Katika jóvoltából. Ezen felül még mindenki elkészíthette a saját karkötőjét Katikával. Délután pedig a várva várt övvizsga következett.

Összesen 11 karatékának sikerült feljebb lépnie egy övfokozatot. A vizsga után az ünneplés a medencében folytatódott, ahol már hagyományosan ruhástól ugranak a vízbe a fiatalok. Jövőre ugyanitt találkoznak, de addigis folytatódik tovább a munka, szeptembertől a karate klubba folyamatos a tagfelvétel.
 
forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei