Mocsi Attila Horvátországban folytathatja


Horvát sajtóértesülések szerint a ZTE lakszakállasi védőjét a horvát Eszék (NK Osijek) szemelte ki

Az eszékieknek védőre van szükségük, mivel a gárda első számú védője, Adrian Leon Barisic minden bizonnyal Svájcba igazol a Bázelhez. A portál megjegyzi, a kétszeres bosnyák válogatott játékos a napokban átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon leendő svájci klubjánál.

A hírek szerint a bosnyák védő pótlására két komoly jelöltje van a horvát élvonalbeli gárdának, a Varazsdinban játszó Luka Jelenić, valamint az NB I-ben érdekelt Zalaegerszeg felvidéki védője, Mocsi Attila, aki korábban már a magyar válogatott bő keretébe is kapott meghívót.

Mocsi 2022 januárjában a Szombathelyi Haladástól igazolt a ZTE-hez. Az elmúlt idényben alapemberré vált a kék-fehéreknél és kupagyőzelmet ünnepelhetett a zalaiakkal.

Teljesítményére minden bizonnyal a két csapat egymás elleni Konferencia Liga selejtezőjén figyelt fel a horvátok vezetőedzője, Stjepan Tomas. A párharcot az Eszék 3-1-es összesítéssel nyerte meg, Mocsi mindkét mérkőzésen ott volt a pályán, és jó teljesítményt nyújtott.

A 23 esztendős lakszakállasi védő eddig összesen 50 mérkőzésen lépett pályára a ZTE színeiben, és egy gólt szerzett. Korábban a Haladás mellett a Fehérvár együttesében is megfordult. Jelenlegi szerződése 2025 nyaráig köti a ZTE-hez, piaci értékét a mértékadó Transfermarkt 750 ezer euróra taksálja.

A szezon előtti interjúnk során portálunk is kérdezte Mocsi Attilát, mi lenne számára az előrelépés a jövőt tekintve.

„Jelen pillanatban szerződésem van a ZTE-vel, és itt fogom megkezdeni a felkészülésemet. Persze, ha lesz konkrét megkeresés, akkor nyilván nem fogok elzárkózni attól, hogy szintet lépjek. Mindenképpen azt fogom figyelni, mi jó a karrieremnek, de ismétlem, jelenleg szerződés köt a ZTE-hez”
- nyilatkozta még a szezon kezdete előtt a MA7-nek a lakszakállasi védő.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei