Bari Krisztián nem csügged a kiesés miatt


Bari szerint bár túl nagy falatnak bizonyult a Gent, a pozitívumokat kell látni az EKL-szereplésben

Bari (sárga-zöldben) a Levadia elleni EKL-selejtezőben

Pályafutása első négy mérkőzését játszotta a nemzetközi kupaporondon Bari Krisztián, a zsolnaiak labdarúgócsapatának bal oldali védője, aki az EKL-selejtezők 2. fordulójában a Gent elleni, vesztes visszavágón a kapuba is betalált.

A zsolnaiak az Európa-konferencialiga-selejtező 1. fordulójában otthon és idegenben is 2:1-re verték a Levadia Tallinnt, a 2. körben viszont már túl nagy falatnak bizonyult a Gent, a belga élcsapat a várakozásoknak megfelelően simán továbbjutott (1:5, 2:5).

Bari Krisztián, a zsolnaiak füleki származású, DAC-nevelésű játékosa a négy nemzetközi találkozóból az elsőn 71 percig volt a pályán, a másik hármat végigjátszotta.
A Gent túl erős volt

A Gent elleni, hazai 2:5 során megszerezte első gólját a nemzetközi kupákban a 23 éves játékos, amikor 25 méterről, egy ballábas lövéssel ő állította be a végeredményt.

„Nagyon boldog vagyok, hogy bemutatkozhattam a nemzetközi porondon és hogy a gól is összejött. Az első két mérkőzésen, a Levadia ellen nagyon jól éreztem magam a pályán, aztán a Gent elleni párharcban már jóval nehezebb dolgunk volt, hiszen megmutatkozott a két csapat közti különbség. A Gent komoly játékerőt képvisel, sokkal magasabb szinten játszik” – szögezte le az Új Szónak Bari.

Vannak pozitívumok

A zsolnaiak vezetőedzője, Jaroslav Hynek az összesítésben 10:3-as búcsú ellenére is pozitívan értékelt, szerinte csapata különösen a visszavágón játszott jól, és a kidolgozott helyzetek számát tekintve felülmúlta a belga együttest. Bari Krisztián szerint sem kell tragédiaként tekinteni a kiesésre. „Igyekszem én is a pozitívumokat látni a szereplésben – mondta ezzel kapcsolatban. – Azt persze mindenképp le kell szögezni, hogy a tíz kapott gól az sok, de például a visszavágón tényleg volt több jó pillanatunk is, és tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt a párharc.”

Nem játszott a ligában

Bari segítségével megpróbáltuk belőni a Levadia és a Gent valódi játék- erejét. „Úgy gondolom, a Gent olyan játékerőt képvisel, hogy megnyerné a szlovák bajnokságot. Ami a Levadiát illeti, ők a középmezőnyre jók lennének, valahol a tabella első felének vége felé végeznének. Nekik is van 2-3 nagyon veszélyes játékosuk, akikre minden pillanatban figyelni kellett, ők is próbára tettek minket.”

Időközben elrajtolt a Niké Liga, a zsolnaiak előbb 3:1-re legyőzték a rózsahegyieket, majd 2:0-ra kikaptak Zólyombrézón. Bari egyetlen percet sem játszott a két mérkőzésen, de elmondta, ennek egyszerű oka van. „Sűrű volt most a programunk, az edző döntött úgy, hogy a rotáció miatt nem játszom a bajnokságban. A csapattal szeretnénk minél előrébb végezni a ligában, az a célunk, hogy a lehető közelebb végezzünk a dobogóhoz.”

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei