Újabb kihívások Egyházkarcsán


A történelmi bajnoki cím után sem egyszerűbb az élet az egyházkarcsaiaknál

Történelmi sikert aratott a VI. liga déli csoportjában Egyházkarcsa csapata, amely magabiztosan szerezte meg a bajnoki címet és ennek köszönhetően az V. ligában szerepelhet. A sikeres idényről, a változásokról és a Slovnaft Cup-ról a vezetőedzőt, Bogyai Krisztiánt kérdeztük.

Milyen céllal vágtak neki az elmúlt bajnoki idénynek és mikor vált céllá a bajnoki cím?

Amikor átvettem a csapatot az első néhány hétben próbáltuk megtalálni az optimális játékrendszert, ami passzol a csapatnak. További célom volt a tehetséges fiataljaink beépítése, ami úgy érzem sikerült. Az őszi szezon végén már úgy gondoltuk, hogy a tavasznak már a bajnokság megnyerésének céljával vágunk neki.

Végig magabiztosan meneteltetek a bajnoki cím felé. Mely csapatok nehezítették meg jobban a dolgukat?

Ősszel Nagyfödémes csapata volt a sarkunkban, akiket az otthonukban elért 0:1-es győzelmünkkel sikerült leszakítanunk magunkról. Tavasszal már Nyárasd volt a legnagyobb ellenfelünk, velük nagyon élvezetes mérkőzéseket játszottunk. Három győzelem és 1 döntetlen volt a mérlegünk velük.

A bajnoki cím után egyértelmű volt, hogy magasabb osztályban folytatják?  

Számomra nem volt kérdés, a csapat és a vezetőség is így gondolta, úgyhogy állunk az új kihívások elé.

Milyen változások zajlottak a keretben az új idény előtt? Az AG Sport liga gólkirálya, Huzun már biztosan csapatuknál folytatja.


Bögi, Pinte, Malý és Magyar távozott a csapattól. Sergiu Huzun 36 gólt lőtt a Királyfiakarcsa színeiben, bízunk benne, hogy a magasabb osztályban is megállja a helyét. Vida Barnabás Balonyról, Paulík Szabolcs Bősről érkezett hozzánk. Faragó Tamás Ausztriából érkezik, ő már hosszabb ideje velünk edz, jól ismeri a csapatunkat.

Hogy látja az V. liga mezőnyét és mi lesz a cél a következő idényben?


Örülök, hogy 16 csapatos lesz az V. liga, mert a VI. ligában sajnos nem ideális a helyzet. Nagymegyer, Ekel és Gúta mellett olyan városok is ott lesznek, mint Párkány vagy Nagysurány, de elsősorban arra számítok, hogy a legtöbb csapat hozzánk hasonlóan játszani fogja a focit, ami remélhetőleg elősegíti csapatunk játékminőségének emelkedését. Az V. ligában is mindig győzelmi céllal lépünk pályára, ezen kívül szeretném, ha a csapat játéka újabb szintet lépne. További cél, hogy tehetséges fiataljaink tovább fejlődjenek.

A Szlovák Kupa első fordulójában a Bős lesz az ellenfél, továbbjutás esetén a DAC. Mekkora motiváció, hogy ilyen két csapattal játszhatnak, továbbá a DAC is Egyházkarcsára mehet?

Külön motivációról nem is kell beszélnünk, hiszen mindkét klub óriási hagyományokkal rendelkezik. Továbbjutás esetén pedig a DAC következne, ami az egész klub számára óriási dolog lenne, hiszen csapatunk tagjai több szálon is kötődnek a DAC-hoz, mint volt játékos, edző vagy szurkoló. Bízok a csapatomban, vasárnap mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért.

A Slovnaft Cup 1. fordulójában Egyházkarcsa Bős csapatát fogadja, a mérkőzésre július 30-án, vasárnap 17:00 órától kerül sor az egyházkarcsai futballpályán.

Forrás:sportolunk.sk

A rovat legfrissebb hírei