Egyesültek a tallósiak és a felsőszeliek


A két mátyusföldi alakulat összeállt

Illusztrációs felvétel (Shutterstock.com)

Vasárnap délután Felsőszeli csapata Tallóson fogadta és 3:1 arányban győzte le a nyárasdiak együttesét a labdarúgó Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) előselejtezőjében.

Vajon hogy fordulhatott elő, hogy a mátyusföldi alakulat, mely legutóbb a galántai területi bajnokság VII. ligájában a tabella 6. lépcsőfokán zárt, nevezhetett a honi kupasorozatba, melyben a versenyszabályok értelmében a VI. liga lehet a legalsóbb szint?

„A tavaszi idényben még ellenfelek voltunk, nyáron egyesültünk a területi bajnokságban elsőséget szerzett, ezzel a VI. ligában való szereplés jogát kiharcoló tallósiakkal. Az illetékesek mindkét településen a javulás érdekében hozták meg a döntést. Egyébként klubelnökünk, Kontár Ronald már korábban azon dolgozott, hogy a felsőbb szinten játszó korosztályos csapatainkhoz hasonlóan a felnőttek is előbbre lépjenek a fociranglétrán. Hogy ezáltal (is) biztosítani tudjuk az utánpótláscsapatainkból kiöregedő tehetségek töretlen fejlődését. Előbb ugyan hazai vizeken próbálkoztunk, támogatókat kerestünk, hogy a költségvetést biztosítani tudjuk, de a szándékunkat nem koronázta siker. Egy újabb lépésként az egyesülésre összpontosítottunk. Projektünk pozitív visszhangra talált a tallósi polgármesternél és a klubelnöknél. A többfordulós tárgyalássorozat végén eldöntöttük, hogy egyesítjük erőinket, a labdarúgásra fordítható pénzeszközeinket. Az idő rövidségére, a szükséges adminisztrációs folyamat várható időtartamára való tekintettel a bajnokságban Felsőszeli néven áll rajthoz a kollektíva, melynek játékoskeretét a két klub futballistái, valamint az újoncok alkotják. A kollektíva trénere Johancsik Patrik. Egyébként hosszabb távra tervezünk. Már a logónkat is megterveztük, ebbe mindkét klub címerét belefoglaltuk. A jövőben Mátyusföldi Labdarúgó-akadémia – Futbalová Akadémia Matúšova Zem néven igyekszünk bekerülni a köztudatba. Ami a hátországot illeti, diák- (U15 és U13) és ifjúsági csapataink (U19 és U17) mellett ezentúl az előkészítő csapataink (U11 és U9) is a kerületi bajnokságok küzdelmeiben vesznek majd részt az új idényben. Építkezünk. Két anyagi forrásból egy erős klubot kreálunk” – avatott be minket a projekt részleteibe Kalocsai Enrico, a felsőszeliek sportigazgatója.

Melyik futballpályán edzenek? Hol játsszák majd a bajnoki mérkőzéseiket? Milyen a projekt szurkolói fogadtatása?

„Négy bajnoki párharcot leszámítva a tallósi futballpályán fogadjuk az ellenfeleket. Természetesen búcsúkor Felsőszeliben játszunk. A heti három gyakorlásból kettő a tallósi futballpályán zajlik. A harmadikra, melyen a regenerációra fektetjük a hangsúly, pedig Felsőszeliben kerül sor. Ez azért van így, mert sporttelepünkön kiválóak a feltételek a regenerációra. Ami azt illeti, a szurkolók szeretnék csapatukat hazai környezetben buzdítani. Mindenhez idő kell. természetesen olyanok is vannak, akik nem lelkesednek a költözés hallatán. A két szomszédos község közti távolság azonban elenyésző, az igazi drukker Tallósra is eljön” – zárta tájékoztatóját a tisztségviselő.

A nyugat-szlovákiai VI. labdarúgóliga déli csoportjában további mátyusföldi újonc áll csatasorba. Nevezetesen a galántaiak B csapata, mely a kismácsédiak és a galántaiak fúziójának köszönhetően bukkant fel a focipallettán. A nagyfödémesieket viszont már nem láthatjuk a legalsóbb szintű kerületi bajnokságban, ők ugyanis a galántai területi bajnokság VII. ligájába jelentkeztek.

Forrás:ujszo.com


A rovat legfrissebb hírei