Vay Ádám a HK Popradban folytatja pályafutását


A szlovák élvonalban szereplő HK Poprad jégkorongcsapatában folytatja pályafutását a kapus Vay Ádám

fotó: HK Poprad / facebook

A 29 éves hálóőr az MTI-nek elmondta, egy szezonra szóló szerződést kötött, de reméli, tovább is tud maradni a csapatnál.
   
"Két szép évet töltöttem az olasz Fassánál, de magasabbra vágytam, vissza a szlovák elsőosztályba. Ismerem a ligát, a csapatot, a körülményeket, minden adott, hogy jó szezonom legyen"
- fogalmazott Vay, aki a 2022/23-as idényben 29 mérkőzésen átlagban 2,98 gólt kapott és 92,6 százalékkal védte a lövéseket az alpesi ligában érdekelt gárdában.
   
A 196 centiméteres, 107 kilogrammos Vay korábban - többek között - játszott már a Fehérvárban, a Debrecenben, és a 2016-os elitvilágbajnokságon olyan jól teljesített, hogy az észak-amerikai profiligában (NHL) szereplő Minnesota Wild szerződést ajánlott neki, majd két szezonon át a tartalékegyütteseiben védette.
   
Ezt követően a DVTK Jegesmedvék, a svéd Västerviks IK, majd a szlovák Besztercebánya, valamint a Kassa alakulatában szerepelt, és 2021-ben került a Fassához.
   
A válogatottban 21 alkalommal játszott, ám a 2019-es divízió I/A vb óta nem kapott meghívót.
   
"Ez hiányérzet, és mindig azért dolgozom, hogy újra behívjanak. Sajnos, most nem mutathattam meg magam, de remélem, a poprádi teljesítményemmel ismét bizonyíthatok majd"
- tette hozzá Vay.

A HK Poprad az előző évadban az alapszakasz hetedik helyén végzett, ám a rájátszás-selejtezőben kikapott, így nem jutott negyeddöntőbe.

A rovat legfrissebb hírei