Bari Krisztiánék továbbjutottak


Kettős győzelemmel harcolta ki a továbbjutást az Európa Konferencia Liga 1. selejtezőkörében a Zsolna.

fotó: rimava.sk

A zsolnai sosonok az észt Levadia Tallinn otthonába egygólos előnnyel utazhattak. A zsolnaiak kezdőjében ezúttal is ott volt a füleki Bari Krisztián, akik végig a pályán volt.

A vendégek kezdőjéből sérülés miatt hiányzott Adrian Kaprálik, akit még a nyár elején a DAC-cal is hírbe hoztak.

A Zsolna számára remekül indult a mérkőzés, hiszen már a negyedik percben megszerezték a vezetést, Essomba passzolt Rusnákhoz, aki előnyhöz juttatta a zsolnai együttest. A zsolnai vezetés viszont nem tartott sokáig, hat perccel később a Levadia kiegyenlített, miután Agyri lövése után esélyt sem adott Belkonak. Félóra játék után az észtek fordíthattak is volna, Bessala próbálkozását Belko hatástalanította. Az első játékrész legvégén pedig Sauer szöglete után Stojchevski talált be, amivel ismét a Zsolna került előnye, így 2-1-es zsolnai vezetéssel zárult az első félidő.

Az észt bajnokság éllovasának a második félidőben minimum két gólt kellett szereznie, ha tovább szerettek volna jutni. Az 57. percben meg is volt a lehetőségük az egyenlítésre, egy pontrúgás után azonban Belko a helyén volt. A zsolnaiak játéka is veszély hordozott magában és akár újabb gólokat is szerezhettek volna, de Bari Krisztián lövése a kapu közepébe szállt, amit könnyedén hárított a hazai kapus.

A találkozó hajrájában a 78. percben Agyri megszerezhette volna második gólját is találkozón, de Belko ezúttal a lécre tolta próbálkozását.

A hátralévő időben a Zsolna kontrollálta a játékot és végül 2-1-re győztek és kettős győzelemmel bejutottak a második selejtezőkörbe, ahol a belga Gent ellen mérkőznek meg Bariék. Az első mérkőzésre jövő héten Belgiumban került sor.

UEFA Európa Konferencia Liga, 1. selejtezőkör, visszavágó:
FCI Levadia Tallinn (észt) - MŠK Zsolna 1-2 (1-2)

A. Le Coq Arena, Tallinn, 2495 néző, v.: Savovic (montenegrói)
Gólszerzők: Agyri (10.) ill. Rusnák (4.), Stojchevski (45+2.)

Továbbjutott a Zsolna, kettős győzelemmel és 4-2-es összesítéssel.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei