Idén is megemlékeztek Kovács Kata Zsófiáról Ecseken


Hatodik alkalommal szerveztek kerékpáros túrát a 16 évesen elhunyt ekecsi lány emlékére

Idén július 8-án került megrendezésre a VI. a „Harcos útja” elnevezésű kerékpáros emléktúra, amely a hét évvel ezelőtt elhunyt 16 éves fiatal lány, az ekecsi Kovács Kata Zsófia emlékének megőrzésére indult el.

Zsófi a Seishin Karate Klub aktív tagja volt, sok hazai és nemzetközi dobogós helyet szerzett. A legnagyobb eredménye 2015-ben a lengyelországi Európa-bajnokságon a súlycsoportjában szerzett ezüstérem.

Az emléktúrát Kovács Kata Zsófia édesanyja kezdeményezte, azzal az elképzeléssel, hogy mozgásra, sportolásra ösztönözze Ekecs és környéke lakosait. Az útvonal Ekecs-Gúta-Martos, ami összesen 46 kilométert tesz ki. Az emléktúrán évről évre egyre többen vesznek részt. Nemcsak a falubeliek, de a Csallóköz több településéről, Dunaszerdahelytől egészen Komáromig, illetve idén Magyarországról is érkeztek kerékpározók.

Voltak köztük profi bringások, akik évente több ezer kilométert tudhatnak magukénak, de egészen kezdők, illetve hobbi szinten biciklizők is. A résztvevők az ekecsi kultúrház udvarán gyülekeztek, majd 10 órakor egy közös fotó elkészítése után 52-en indultak útnak. Mivel az időjárás nagyon kedvezett, kellemes tempóban lehetett tekerni, Gútára már délelőtt 11 órakor megérkeztek. Itt a csapathoz még további kerékpárosok csatlakoztak, köztük Zsófi sporttársai Keszegfalváról és Magyarországról. Gútán Dr. Viola Miklós – aki már évek óta támogatja a rendezvényt – fogadta a kerékpárosokat frissítővel, üdítővel és szendvicsekkel. Kis pihenő után együtt indult a csapat Martosra, ahova így már több mint 60-an érkeztek meg.

A kerékpárosok útja a Csallóköz meseszép tájain vezetett keresztül. Martosra, a Feszty-parkba kora délután, 13 óra magasságában érkezett meg a biciklis csapat. Itt már a szervezők kész ebéddel, frissítővel, gyümölcsökkel és egyéb finomságokkal várták őket. A finom gulyást Markovics Jánosnak a Seishin karate klub vezetőjének köszönheti a csapat, Katona Istvánnak pedig, hogy mindig a rendelkezésükre áll.

Markovics János, Zsófi edzője az emléktúra megszervezésében sokat segített, neki köszönhetően minden résztvevő emlékérmet is kapott. A biciklitúrát a Seishin Karate Klub néhány tagja is teljesítette, ezzel is tisztelegve Zsófi emléke előtt.

Néhány perces rövid megemlékezés és gyertyagyújtás után a Feszty-parkban mindenki kipihente az út fáradalmait. A délután jó hangulatban, kellemes beszélgetésekkel telt, majd lassan mindenki útnak indult. Sokan voltak, akik a visszautat is kerékpárral tették meg, de aki ezt már nem tudta vállalni, nekik a szervezők biztosítottak fuvart Ekecsig, Szabó Arnoldnak köszönhetően.

A résztvevők visszajelzései alapján mindenki elégedetten távozott, azzal az ígérettel, hogy jövőre is találkozni szeretnének ezen az emléktúrán. A szervezők köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki bármilyen formában részt vett az esemény lebonyolításában

forrás: paraméter.sk


A rovat legfrissebb hírei