Guľa kőkemény és kiélezett meccsre számít


Az FC DAC 1904 labdarúgóklub szerdán sajtótájékoztatót tartott a Dila Gori elleni EKL-mérkőzés, illetve a 2023/24-es szezon kezdete előtt

A csapatot Adrian Guľa vezetőedző, Jan Van Daele sportigazgató és Kalmár Zsolt csapatkapitány képviselte.

Adrian Guľa közölte, hogy igyekeztek a lehető legjobban felkészülni a grúz ellenfélből, így a videós és internetes információgyűjtés mellett élőben is megfigyelték a csapatot. Úgy véli, hogy hasznos információkat gyűjtöttek, amiket igyekeznek majd a hasznukra fordítani a pályán. Bízik benne, hogy mindenre felkészültek, ugyanakkor tisztában van vele, hogy a párharc két mérkőzésén nyújtott teljesítmény lesz a döntő. Tudják, hogy kellemetlen ellenfél vár rájuk, de mindent megtesznek a továbbjutásért.

A felkészüléssel kapcsolatban elmondta, hogy a csapat magja egyben maradt, ő maga pedig azt látja az edzéseken, hogy a játékosok is tudják, mit várjanak maguktól és egymástól. Mint mondja, az újonnan érkezettek is hasonló paraméterekkel rendelkeznek, illetve ismerik az ő munkastílusát is, ami megkönnyíti az akklimatizálódást, meggyorsítja a csapatba való beépülésüket. Kiemelte, hogy a felkészülés során a csapat előrelépést mutatott számos téren, többek közt a gyorsaságban, a játék megfordításában, a kompaktságban és a pontosságban, nemcsak a támadósorban, hanem a védelemben is.

„A támadószekciót illetően nagy erőt ad az elmúlt két mérkőzés, amelyeken összesen kilenc gólt szereztünk. Érezni a magabiztosságot és a minőséget, nemcsak egyénileg. Örülök, hogy Trusa jól illeszkedett a koncepcióhoz, azonnali segítség lehet számunkra. De ugyanez elmondható Kašáról is. Kár a sérüléséért, de ezzel számolnunk kellett, egy picit több időre van szüksége. Ugyanez igaz Gruszkowskira, akinek szintén játékpercekre van szüksége, de fontos, hogy ismeri az alapkoncepciót. Ők, de a többiek is képesek nekünk azonnali segítséget nyújtani” – mondta.

A vezetőedző közölte, hogy a sérülésből felépült Brunetti és Gavrić teljes edzéseket végez, így készen állnak a csütörtöki mérkőzésre. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy végleg sikerült megszerezniük a szerb labdarúgó játékjogát, ami szerinte egy fantasztikus átigazolás a klub számára. Elmondta továbbá, hogy a Dila Gori elleni összecsapáson nem számíthatnak Čermákra, aki a Vidi elleni mérkőzés után úgy érezte, hogy nincs száz százalékos formában.

Guľa elmondása szerint tisztelik az ellenfelet, hiszen a grúz futball nagy fejlődésen ment keresztül, legutóbb pedig az U21-es válogatottjuk is megmutatta, hogy sok tehetséges játékosuk van.

„Egy nagyon jó csapatról van szó, a hazai bajnokságban a második legjobb mutatókkal rendelkeznek a labdatartást és a pressinget illetően, holott egyáltalán nem leányálom a grúz liga olyan csapatokkal szemben, mint a Batumi vagy a Tbiliszi. Ugyanakkor nagy bennünk a motiváltság, hogy továbbjussunk. Bízom benne, hogy jobban felkészültünk az összecsapásra, és sikerrel vesszük a párharcot” – tette hozzá.

Ugyancsak nehéz mérkőzésre számít Kalmár Zsolt.

„Kielemeztük őket, tudjuk, mi az erősségük és a gyengéjük, de senki se gondolja azt, hogy könnyű mérkőzés lesz. Pontosan öt éve is egy grúz csapattal játszottunk, akkor is megszenvedtünk. Azóta a foci fejlődött, a csapatok is fejlődtek. Nyerni akarunk az első összecsapáson, és tovább akarunk jutni. Száz százalékot kell mindenkinek nyújtania, mind fizikálisan, mind mentálisan. Kőkemény meccs vár ránk, nem úgy, mint tavaly, amikor egy kisebb csapat ellen kezdtünk. Most egy jóval erősebb együttes az ellenfél, de úgy gondolom, hogy jól felkészültünk” – fogadkozott a csapatkapitány.

A játékoskeret nagy változáson esett át a nyári átigazolási időszakban, ezzel kapcsolatban pedig elmondta: úgy érzi, az új játékosok be tudtak illeszkedni, hiszen egy nagyon jó közösségbe érkeztek. Véleménye szerint összeállt a csapat játéka a szezonkezdetre, ami a legutóbbi két mérkőzésen is megmutatkozott.

A DAC – Dila Gori EKL-összecsapásra csütörtökön 19:30-kor kerül sor, a Paraméter pedig élőben közvetíti.

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei