Nemzetközi focitorna Felsőszeliben


Második alkalommal rendezték meg a Wolf-kupa névre keresztelt nemzetközi focitornát a mátyusföldi településen

Felsőszeliben veretlen maradt az Okos-Foci Műhely csapata

Nyár elején egymást követik a rangos sportesemények Felsőszeliben. Nyolc csapat részvételével másodízben zajlott a mátyusföldi településen a kezdők (U9) Wolf-kupa névre keresztelt nemzetközi focitornája, melyen Magyarország és Szlovákia nyolc csapata küzdött a trófeáért, egyéni díjakért.

Neves focitanodák, köztük a szlovák és a magyar élvonalban szereplő klubok küldték el képviselőiket a jövő reménységeinek erőpróbájára, melyen a résztvevők a felsőszeli futballpályán körmérkőzéses rendszerben mérték össze tudásukat. Egy mérkőzés időtartamát a rendezők 12 percben szabták meg.

„Öröm volt nézni a 8-9 esztendős fiúk és lányok lelkesedését, taktikai utasításoktól mentes játékát. Ami bennünket illet, nincs miért szégyenkeznünk. Milan Pavlovič edző tanítványai az erős mezőnyben derekasan helytálltak, megizzasztották ellenfeleiket. Jóleső érzéssel hallgattuk a résztvevők elismerő szavait a szervezésről, a torna magas színvonaláról. Köszönet illet mindenkit, aki bármilyen módon részt vett ennek az eseménynek az előkészítésében és lebonyolításában. Elsősorban Kontár Ronald klub- elnök és Ferenczi Barnabás ifjúsági technikai igazgató vitte a prímet. A pozitív visszajelzések motiválnak minket, egy esztendő múlva újra találkozunk” – nyilatkozta az Új Szónak a torna lefolyását értékelve Kalocsai Enrico, a felsőszeliek sportigazgatója.

A rendezvényt veretlenül a győri székhelyű Okos-Foci Műhely alakulata nyerte. A szervezők a csapatokat serleggel és emléklappal, a gyerekeket éremmel jutalmazták. Ugyancsak díjazták az egyes posztok legjobbjait, de álomcsapatot is hirdettek.

II. WOLF-KUPA

A torna végeredménye:

1. Okos-Foci Műhely
2. UTE
3. Érsekújvár
4. Hamsik Academy
5. Ružomberok
6. DAC
7. Felsőszeli
8. STK

Egyéni díjazottak:

A legjobb kapus: Kocsis Kristóf (Okos-Foci Műhely)
A legjobb góllövő: Geschitz Ábel (7 gól, UTE)
A legjobb játékos: Matias Hamšík (Hamsik Academy)
All Stars-team: Kocsis Kristóf (Okos-Foci-Műhely), Geschitz Ábel (UTE), Matias Hamšík (Hamsik Academy), Adam Vizy (Érsekújvár), Maxim Hámorský (DAC).

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei