Keszegfalva nemzetközi karateversenyt rendezett


Július első napján rendezték meg a XVI. Polgármester Kupa Tameshiwari (töréspróba) elnevezésű nemzetközi karateversenyt Keszegfalván

A versenyre idén közel 70 nevezés érkezett két országból. A regisztráció után a verseny reggel a Lőrincz Gyula általános iskola tornatermében kezdődött, ahol több feladatot kellett teljesíteniük a rajt előtt a versenyzőknek. Volt, ahol súllyal kellett távolba dobni, volt, ahol egyensúlyozni kellett svájci labdán, vagy épp tartaniuk magukat a rúdon. Emellett volt deszkatörés is ököllel, kézéllel és könyökkel, hiszen a verseny neve is töréspróba.

A versenyt Pataki Dezső polgármester nyitotta meg. Megköszönte a versenyzőknek, hogy ilyen szép számban eljöttek, és hangsúlyozta, hogy a gyerekek milyen jó helyen vannak, jó sportot és közösséget választottak, majd mindenkinek sok sikert kívánt. Ezután Markovics János, a Seishin Karate Klub vezetője is biztatta a versenyzőket, hogy a meleg ellenére, ami már magában embert próbáló, lépjenek túl saját határaikon, hisz erre tanít bennünket a küzdősport, és ez a verseny lényege.

Külön köszöntötték még a Seishin Karate Klub edzőit, Sensei Hupián Krisztina 3.danos mestert, Trenčík Nikolas 1.danos és Markovics Ádám 1.danos mestereket, akik egész évben segítenek a klub működésében. A megnyitón külön kiértékelték még az év sportolóit.

A megnyitó után pontosan tíz órakor rajtolt az első futó. Az ovis és a legkisebb gyerekek (5-8 évesek) 2 kilométert, a nagyobbak 4 kilométert (9-12 évesek), a serdülő korosztálytól pedig 5,5 kilométert (13 éves kortól) futottak. A távon belül különböző erőnléti és ügyességi feladatok voltak. Minden versenyzőnek komoly kihívás volt ez a táv a maga szintjén, de mindenkinek sikerült legyőznie saját magát, és túllépni határain – ez a verseny és a harcművészetek fő célja – hangsúlyozta Markovics János 5. danos mester. Az erőpróba végén a polgármester jóvoltából mindenki elfogyaszthatta a jól megérdemelt ebédjét, amit már nagyon vártak. A Seishin Karate Klub növendékei 11 első helyet gyűjtöttek.

A polgármester különdíját, a Polgármester Kupát Sárai Csongor (Keszegfalvai klub) kapta, aki nagyon szép eredményeket el, mind hazai, mind nemzetközi szinten a 2022/23-as évben. Csongor képviselte a klubot a júniusban megredezett utánpótlás Európa-bajnokságon Debrecenben, ahol kiválóan helytállt.

forrás: Parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei