Kyokushin Karate Világkupa bősi sikerekkel


Július 1-jén két versenyen is megmérettették magukat a bősi karatékák

Július első napján került megrendezésre Szolnokon a II. Furkó Kálmán Emlékverseny nevet viselő Nyílt Kyokushin Karate Világkupa.  Az eseményen 20 ország 437 versenyzője képviseltette magát, köztük a bősi Oyama dojo hét versenyzője, akik Szlovákiát és a Felvidéket képviselték.

A karatékák pénteken érkeztek a szolnoki sportcsarnokba, ahol a regisztráció és az orvosi vizsgálat zajlott. Utána részt vettek a Shihan Furkó Kálmán tiszteletére tartott megemlékezésen. Szombaton délelőtt zajlott a kata versenyszám, az ünnepélyes megnyitó után délután került sor a küzdelmekre.

Jančovič Laura (ifi mínusz 60 kg) a selejtezőkben alulmaradt egy magyarországi karatékával szemben, aki végül a kategória győztese lett. Klubtársa Csicsay Róbert (gyerek I. mínusz 40 kg) szoros küzdelemben szintén kiesett a selejtezőben.

Kiss Hanna (gyerek III. mínusz 30 kg) első nagyobb versenyén vett részt, és sikerült a harmadik helyet kiharcolnia. Bronzéremmel zártak klubtársai Darnay Ármin (serdülő plusz 65 kg) és Kovács Zsófia (gyerek I. plusz 45 kg) is.

Petrik Dorka (gyerek I. plusz 45 kg) egészen a döntőig menetelt, ahol alulmaradt magyar ellenfelével szemben, így Dorka a dobogó második fokára állhatott fel.

A bősi klub legeredményesebb versenyzője Jančovič Linda lett, aki a 2022/2023-as versenyszezonban szerzett két Európa-bajnoki címe mellé most egy Világkupa-aranyéremet is begyűjtött. Linda mindegyik küzdelmét ko-val (ipponnal) nyerte.

Sensei Darnay Barnabás tanítványai egy aranyéremmel, egy ezüstéremmel és három bronzéremmel zárták ezt a Világkupát.

Ugyanezen a napon zajlott Keszegfalván a Tameshiwari 2023 elnevezésű erőnléti verseny, Shihan Markovics János és csapata szervezésében. A bősi klubot 5 karatéka képviselte, akik a következő eredményeket érték el: Magyarics Kristóf 1.hely, Takács Márk 2.hely, Koczkás Attila 2.hely, Végh Károly 2.hely, Husvéth Bendegúz 3.hely.

A bősi Oyama dojo karatékái rövid pihenő után megkezdik az alapozást az őszi versenyszezonra.

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei