Kovács Krisztián büszke, hogy magyar csapatban játszhat


Interjú a Paks felvidéki magyar tehetségével, aki az átigazolása körülményeiről beszélt

Fotó: paksifc.hu

Újabb felvidéki magyar tehetséggel bővült az NB I mezőnye, miután a lakszakállasi Kovács Krisztián a magyar élvonalba igazolt. A Győri ETO távozó jobbhátvédje a Paks csapatánál folytatja pályafutását.  A 23 esztendős futballistát az átigazolás körülményeiről kérdeztük.

Az elmúlt napokban vált hivatalossá, hogy a személyedben újabb felvidéki játékos igazol a magyar bajnokságba. Hogyan jött számodra a Paks ajánlata?

Igen így van. A paksiakkal még télen aláírtam egy előszerződést és azóta vártam, hogy idekerülhessek és nagyon büszke vagyok arra, hogy itt futballozhatok a jövőben.

A Paks köztudottan csak magyar játékosokra épít, mi volt számodra a döntő tényező az átigazolásnál?

Büszke is vagyok arra, hogy a magyar csapatban játszhatok, de nyilván az volt az első szempont, hogy az NB I-be tudjak eligazolni és nagyon örülök, hogy a Pakshoz kerülhettem.

Komoly tapasztalatokkal távozol Győrből, hiszen közel 200 mérkőzéssel a hátad mögött igazoltál Paksba. Miként értékeled a győri éveket?

A Győr volt az első csapatom, itt nevelkedtem, így mondhatni, ez az első klubváltásom. Szeretnék köszönetet mondani az ETO-nak, az edzőimnek, a stábtagoknak és persze a csapattársaimnak is, mert nélkülük nem sikerült volna, de nyilván kellettem hozzá én is. Itt Győrben mutatkozhattam be a felnőtt futballban, így jó pár mérkőzést lejátszhattam az NB II-ben. Itt lettem utánpótlás-válogatott is, de most lépni szerettem volna és tényleg nagy köszönettel tartozom az ETO-nak.

Mit neveznél meg legnagyobb erősségednek?

Főként a támadások segítésében való részvételt és a gólpasszokat nevezném meg, de úgymond a támadófoci a fő erősségem és a támadásépítés.

A Paks, mint említettem, csak magyar játékosokra épít és egy fiatal dinamikus csapatról van szó, akik a támadó focit részesítik előnyben. Mit vársz az új kihívástól?

Valóban látni lehet, hogy csak magyar játékosokra épít a Paks és ez a filozófia nagyon tetszett nekem. Bognár György vezetőedző a támadófocit preferálja, ami úgymond az egyik erősségem.

Szeretném minél több gólpasszal segíteni a csapatot és jó játékkal és persze minél több játékpercet a pályán tölteni és minél előbb elsajátítani az elvárásokat.

Az magyar korosztályos válogatottaknak is tagja voltál, így több korábbi játékostársad ellen is pályára léphetsz, többek között jó barátod, Mocsi Attila ellen is. Várod már a szezon kezdetét?

Igen, jó pár csapattársam volt az utánpótlás-válogatottban, akik ellen az új idényben pályára is léphetek. Főleg Mocsi Attila ellen várom már a Zalaegerszeg elleni mérkőzést. Mondhatjuk, a pályán nincs barátság, de nyilván várom ezt a mérkőzést is meg a többit is.

fotó: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei