Újabb felvidéki futballista a magyar élvonalban


Kovács Kriszitán távozik a Rába-parti együttestől és a magyar NB I-ben folytatja pályafutását

Fotó: eto.hu

A magyar másodosztályban szereplő Győri ETO lakszakállasi védője Kovács Kriszitán távozik a Rába-parti együttestől és a magyar NB I-ben folytatja pályafutását

Újabb felvidéki játékos igazol a magyar élvonalba (OTP Bank Ligába), miután a Győri ETO 23 esztendős védőjének Kovács Krisztiának lejár a szerződése a Rába-parti együttesnél. A korosztályos magyar válogatott futballista a magyar élvonalban előző idényben ötödik helyen végző Paks csapatánál folytatja pályafutását. A paksi együttes, mint ismert kizárólag magyar játékosokra építi csapatát, így nem meglepő, hogy újabb magyar játékost igazoltak.

Kovács a Győri ETO neveltje, eddig kizárólag csak a zöld-fehéreknél futballozott. A jobb oldali védőként és szélsőként is bevethető futballista 2017 augusztusában mindössze 17 évesen mutatkozott be az NB II-ben a Győr színeiben.

A győri nevelésű utánpótlás-válogatott futballista a zöld-fehérek színeiben minden sorozatot tekintve 198 mérkőzésen lépett pályára és ezalatt hat gólt, valamint 18 gólpasszt jegyzett.

A fiatal futballista szinte végigjárta a magyar utánpótlás-válogatottak összes ranglétráját az U16-tól egészen az U21-es korosztályig. A győri nevelés tagja volt a 2017-ben U17-es korosztályos Európa-bajnokságra kijutott magyar utánpótlás-válogatottnak. Kovács mind az öt mérkőzésen pályára lépett, a magyar csapat pedig a tornán az előkelő hatodik helyen végzett.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei