Remekül zártak a gömöri és a nógrádi csapatok


Befejeződtek a küzdelmek a III. Ligában, még egy forduló maradt hátra az V. és VI. liga 2022/23-as évadából

A losonctamásiak a bajnoki serleggel
Fotó: FK Slovan Tomášovce


Még egy forduló maradt hátra az V. és VI. liga 2022/23-as évadából, míg a III. ligában befejeződtek a küzdelmek. Mind a losonciak, mind a fülekiek, mind a batyiak hazai győzelemmel búcsúztak szép számú közönségüktől. Nem így az V. ligában, ahol a ragyolciak kilenc gólt inkasszáltak Selmecbányán. Az V. ligában utolsó hazai mérkőzésén átvette a bajnoki címért járó serleget a losonctamási csapat.

Utolsó, 30. fordulójához érkezett a III. liga, s mivel már az előző fordulóban minden lényeges eldőlt, csapataink felszabadultan zárhattak a 2022/23-as évad küzdelmeit. Ez meglátszott az eredményeken is, a három csapat megszerezte mind a 9 pontot, gólarányuk 9:1, s a három mérkőzést 1 125 fizető néző látta.

A legtöbben ezúttal is Fülekre látogattak ki, ahol mintegy hatszázan buzdították kedvenceiket, akik Ádám Iván vezetésével megtáltosodtak, s bár reménytelennek tűnt, kiharcolták a bennmaradást, sőt a három nógrádi csapat közül ők végezték a legelőkelőbb helyen.

Ehhez az utolsó fordulóban épp az előttük álló kálnóiakat legyőzniük. A mérkőzést a fülekiek 10 perc alatt lerendezték, a két kameruni, Metuk és Tangiri mellett Elizeuš is bevette a kálnóiak kapuját, s a 32. percben már 3:0 arányban vezettek. A második félidő közepén ugyan a kálnóiak szépítettek, de az idény utolsó találata a fülekieké volt, akik mintegy meghálálva a nézői buzdítást, az utolsó percben tizenegyeshez jutottak, amit a csapat ukrán gólvágója, Lovinjuk értékesített.

A losonciakat 220 néző búcsúztatta ettől a számukra nem túl fényesen sikerült évadtól, de legalább a búcsú szépre sikeredett.

Az első félidő közepén Püspöky szerezte meg a hazaiaknak a vezetést a kassai Slávia TU csapata ellen, majd a második félidőben Pipíška duplázott. A második gólját tizenegyesből szerezte, kialakítva ezzel a végeredményt.

A rimaszombatiak azt a Bártfa csapatát fogadták, akiktől az őszi utolsó fordulóban megalázó, 8:1-es vereséget szenvedtek.

Bari Jenő védencei ezúttal rózsahegyi játékosok nélkül léptek pályára, kapujukban idén második alkalommal a 19 éves tornaljai Kotrík állt, s a második félidőben a minap IV. ligát nyert U19-es csapatuk több tehetséges játékosa is beszállt a játékba. A mérkőzést a bártfaiak kezdték jobban, az első félidőben enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki, sőt több ígéretes helyzetet is elpuskáztak. Gólt viszont nem lőttek, nem úgy mint a második félidőben a hazaiak, előbb az ősszel Bártfán is gólt szerző Oláh Kevin vette be Číkoš-Pavličko kapuját, majd Sebestian Gembický is betalált.

Mivel válasz nem érkezett, így a hazaiak 2:0 arányban győztek, s megszerezték az ötödik helyet. Ami ugyan elmaradt az előzetes elvárásoktól (hisz az idény elején a batyiak még a feljutásról is álmodoztak), de az anyagi viszonyokhoz képest nem is olyan rossz eredmény (14 győzelem, 5 döntetlen, 11 vereség, 58:58-as gólarány).

A bajnoki címet az iglóiak szerezték meg, akiknek belefért egy varannói (Vranov nad Topľou) 1:0-ás vereség is. A második helyen végző héthársiak (Lipany) 2:0-ás győzelme a giráltiak ellen már nem osztott, nem szorzott, ahogy a poprádiak 3:2-es hazai győzelme sem a szinnaiak (Snina) ellen. A Tátra alatti csapat köszönhetően a büntetés okán elvont három pont miatt kiesett.

Az iglóiak 71 ponttal nyerték a bajnokságot, s jövőre a II. ligában folytathatják. Két ponttal lemaradva a második helyen a héthársi csapat zárt, míg kilenc ponttal elmaradva az iglóiaktól a tavasszal remeklő varannóiak zártak a táblázat harmadik helyén. A 47-47 pontos szinnaiak és rimaszombatiak között a gólkülönbség döntött az előbbiek javára. A táblázat alsó felében a 11-13. helyen követi egymást a füleki, a kálnói és a losonci gárda. A fülekiek 31, utóbbi két csapat 30-30 pontot szerzett. Kiesett a poprádi csapat, amelyet szerencsével előzött meg a girálti (Giraltovce) és a námesztói (Námestovo) csapat.   

Az V. ligában viszont mind a négy csapatunk kikapott, közülük is legfájdalmasabb a ragyolciak kiütéses, 9:3 arányú veresége Selmecbányán.

Nem is oly rég a ragyolciak nég megelőzték a táblázaton a selmecieket, de most a két csapat nem volt egy súlycsoportban. Pedig jól indult a mérkőzés a ragyolciak számára, akik Lipták góljával a 12. percben megszerezték a vezetést. Igaz, három perccel később a hazaik már egyenlítettek, s innentől kezdve nem volt megállás, és Žilík szinte számolatlanul kapta a gólokat. Pellegrini 4, Tesák és Urgela 2-2, míg Jacko egy góllal „járult hozzá” a ragyolciak szégyenteljes vereségéhez, s Tóth, majd az utolsó pillanatokban Lipták második ragyolci gólja csak szépségtapasz lehetett a katasztrofális teljesítményre.

A tótgyarmatiak azt a Poltárt fogadták, amelynek utolsó kapaszkodója lehetett ez a mérkőzés, de mint kiderült, a győzelem sem volt elég a bajnoki címért vívott harcban. A gól nélküli első félidő után Horváth ugyan a hazaiaknak szerezte meg a vezetést, de a poltáriak rákapcsoltak, s Berky két és Kulich tizenegyesből lőtt góljával megfordították a mérkőzés állását, s 3:1 arányban győztek. A bajnokság utolsó két helyén álló gömöri csapat idegenben szerepelt, s mindkettő vereséget szenvedett.

Az ajnácskőiek Nagykürtösön kaptak ki 3:1-re  (egyetlen góljukat Šťavina lőtte tizenegyesből), míg a tornaljaiak Zólyomlipcsében (Slovenská Ľupča) kaptak ki 1:0 arányban. Mivel az élen álló 60 pontos fehérkútiak (Príbelce) és az őket üldöző mezőköziek (Medzibrod) is győztek, így a fehérkútiak továbbra is három ponttal vezetnek. A tótgyarmatiak a hatodik, míg a ragyolciak a hetedik helyen állnak 38 ill. 36 ponttal. A tabellát a 16 pontos ajnácskőiek s a 15 pontos tornaljaiak zárják, s mivel az előttük álló feketebalogiaknak 20 pontjuk van, az utolsó fordulóban már csak egymást előzhetik meg.

Az utolsó, 26. fordulóban a tótgyarmatiak kivételével, akik a második helyen álló mezőköziekhez utaznak, a többiek odahaza zárnak. Június 18-án, vasárnap 18.00 órától a ragyolciak a feketebalogiakat, a tornaljaiak a gyetvaiakat, míg az ajnácskőiek a bajnokaspiráns fehérkútiakat fogadják.

A VI. ligában viszont már hetekkel ezelőtt minden lényegesebb kérdés eldőlt, a losonctamásiak a nagyrőceiek elleni mérkőzéssel búcsúztak a szurkolóiktól, s átvehették a bajnoki címért járó serleget is. Az egész évben kiemelekedően futballozó hazaiak nem kegyelmeztek észak-gömöri ellenfelüknek sem, s minden erőltetés nélkül megszórták őket egy hetessel. A csapat gólkirálya, Weisenpacher ezúttal tripláig jutott.

A forduló gólcsúcsa Óváron született, ahol a hazaiak tíz góllal küldték haza a bussaiakat, míg Bozitán hét gól született, ahol a hazaiak 5:2 arányban győzték le a feledieket, akiknél Halaj kétszer volt eredményes. Meglepetésre nem esett gól Ipolybalogon, ahonnan a tiszolciak távoztak értékes ponttal, s 1:1 arányú döntetlent játszott a lukanényei csapat az ipolynyékiekkel. A vendégek Balogh góljával sokáig vezettek, de az utolsó percben a hazaiak Klinko tizenegyesgóljával kiegyenlítettek. Hat gól született Dacsólámon (Dačov Lom), ahol a hazaiak kezdték és zárták a gólgyártást, de közben egy négyest (Balga, Kiss, Malatinec, Jakab) kaptak a csábiaktól.

Az utolsó forduló előtt a 72 pontos losonctamásiak utcahosszal, 20 ponttal vezetnek az óváriak előtt, akik 5 ponttal előzik meg a csábiakat. A negyedik, 43 pontos felediek négypontos hátránnyal állnak a csábiak mögött, így már nem léphetnek fel a dobogóra. Őket a szintén 43 pontos ipolybalogiak, s a 42-42 pontos ipolynyékiek és nyustyaiak követik. A 17 pontos lukannyeiek feljöttek a 11. helyre, de csak két ponttal előzik meg a 13. tiszolciakat. A bussaiak még mindig kétpontosak, s gólarányuk immár 17:146.

Az utolsó fordulóban a tiszolciak a dacsólámiakat fogadják, míg a lukanényeiek Feledre utaznak. A bussaiak utolsó hazai mérkőzésükön a ipolybalogiakat látják vendégül, a csábiak a bozitaiakat, míg az ipolynyékiek a bajnok losonctamásiakat fogadják. Az ezüstérmes óváriak Nyustyán zárják a szezont.

forrás: szurkolo.sk


A rovat legfrissebb hírei