Erős emberek Nádszegen


A Nemzetközi Erős emberek Gutte Beton kupa tehetségkutató csapat versenyére került sor a galántai járásbeli Nádszegen

Fotó: Szomolai Andrea

A nádszegi futballstadion pályája adott otthont az ifjabb Fekete László által szervezett Gutte Beton kupa egyik fordulójának. Az erős emberek utánpótlás versenyen 22 fiatal, azaz 11 csapat versenyzett különböző versenyszámokban. A felvidéki versenyzőkön kívül szlovák, magyarországi, lengyel és szerb fiatalok is a ringbe szálltak.

A megmérettetésen a nádszegi erős fiatalok is indultak, és kimagaslóan jó eredményeket értek el. A versenyszámok között kőgolyórakás, traktorgumi-forgatás (350 kg), sziklacipelés kofferekkel, biciklitartás oldalra, súlypiramis és kamionhúzás is szerepelt.
A versenyzők további felvidéki helyszínekre látogatnak majd el, például június 17-én a zsigárdi Kolozsi Ranchon találkozhatnak az erős emberekkel az izgatott nézők.

A nádszegi erős emberek versenyén az alsószeli származású Ősz Ferenccel is találkoztunk, aki az Európa legerősebb embere cím birtokosa. Ezúttal a fiának is szurkolt, valamint mentorként és edzőként volt kint a pályán.

Négy csapatot tudhatott magáénak a versenyen, mint mondta, a fiatalok, akik nála edzenek átlagéletkora 21 év.  

“Lassan 60 éves leszek, én már nem nagyon versenyzek aktívan, de még nem hagytam abba. Készülők versenyt szervezni Alsószeliben – profi és amatőr versenyzőkkel. Meglátjuk, mi lesz belőle. A technika amúgy nagyon egyszerű, erősnek kell lenni. Nincs titok, edzeni kell, és akkor lehet jó technikákat megtanulni”
– magyarázta Őszi Ferenc, akinek versenyzői elérték az új fiatal szlovák csúcsot is. Jelenleg a szeptemberi világbajnokságra készülnek a versenyzői.

Fekete László, a verseny főszervezője a közösségi hálón köszönt meg a nádszegiek munkáját és vendégszeretetét, mint írta, örül annak, hogy egyre több fiatal kap lendületet és erőt ehhez a sportághoz.  

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei