Erős mezőny feszül egymásnak Füleken


Füleken folytatódik az új alapokra helyezett Prémium Strongman League (PSL) első idénye

Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Az erősemberek korábbi elitversenyéből, a Prémium Ligából kialakult, közép-európai versenysorozat első állomása a sárbogárdi selejtező volt, ahol a rimaszombati Cimet-Nagy István diadalmaskodott. A 158 kilogrammos, 183 centis erősember nemcsak résztevője lesz a május 27-én, 14 órakor kezdődő sporteseménynek, hanem annak szervezésében is részt vesz.

„Megnéztük különböző helyszíneket, végül Fülekre esett a választás” – jelentette ki a Prémium Média & Sport Management érdeklődésére Cimet-Nagy István, aki a selejtezőbeli győzelmének köszönhetően elég felkapott lett a sajtóban, ezért is kerestek a szervezőkkel közösen olyan helyszínt, amely közel van hozzá.

„Először nézőként mentem el egy ilyen rendezvényre. Felpakoltam akkora súlyokat, amiket a versenyzők sem tudtak, ekkor tetszett meg, s gondoltam belevágok” – árulta el Cimet-Nagy István, aki 2020-ban sípcsonttörést és szalagszakadást szenvedett, ám a rehabilitációja után ismét nagy elánnal és szívvel vágott neki az edzéseknek.

A füleki PSL-forduló alkalmával öt versenyszámban (kamionhúzás, izlandi kereszt cipelés, vegyes nyomószám, kerékforgatás, hordó pakolás) mérik össze erejüket a versenyzők, akik két kategóriába lettek sorolva. A profik mezőnyében tizenketten, a B csoportban pedig kilencen küzdenek a dobogós helyekért.

„Elég erős mezőny állt össze, ismert nevek, olyanok, akik Amerikában és nagyobb versenyeken részt vettek. Nem lesz kicsi a konkurencia. Picit jobban stresszelek, hogy ismert arcok előtt kell bizonyítanom, ugyanakkor ki szeretném magamból hozni a maximumot. A versenyszámok közül van, ami testhezálló, van, ami kevésbé. Két héttel a verseny előtt tudjuk meg a versenyszámokat, így annyira nem lehet speciálisan felkészülni. A közönség támogatása, az adrenalin tud majd segíteni a minél jobb eredmény elérésében. Remélem, hogy dobogóra tudok majd állni” – tekintett előre a kétszeres szlovákiai kamionhúzó-bajnok, Cimet-Nagy István, aki Füleken 2019-ben rendezett már hasonló erősember versenyt.

„Akkor meglepően sokan voltak kíváncsiak az eseményre, több száz néző volt. A településen Palóc napokat tartottak, ugyanakkor a programok közül a strongman verseny iránt volt a legnagyobb érdeklődés. Úgy tudom, most is elég szép számban lesznek a nézők, a környéken engem nagyon sokan ismernek, messzebbről is el fognak jönni, hogy megtekintsék ezt a rangos versenyt” – tette hozzá a rimaszombati erősember, aki különböző zenei fesztiválok szervezésében is részt vesz, így a megszerzett tapasztalatait, kapcsolatrendszerét fel tudta használni, hogy minél színvonalasabban tudják megrendezni a szombati sporteseményt.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei