Világklasszis birkózók látogatnak Rimaszombatba


Több Európa-bajnok és világbajnoki érmes versenyző részvételével kezdődik a hétvégén a felnőttek országos bajnoksága Rimaszombatban

Illusztrációs felvétel (Fotó: Shutterstock)

Szombaton és vasárnap a gömöri városban a rimaszombati Lokomotíva birkózóklub szervezésében zajlik a felnőttek országos bajnoksága, melyen több Európa-bajnok és világbajnoki érmes versenyző is csatasorba áll.

A megmérettetésre két héttel ezelőtt került volna sor, de a válogatott edzőjének kérésére időpontot változtattak.

„Áprilisban kontinensbajnokság zajlott Zágrábban, a viadalon Tajmuraz Salkazanov immár harmadízben szerzett kontinensbajnoki aranyérmet. Ermak Kardanov a dobogó legalsó fokán zárt súlycsoportjában. Horvátország fővárosában Molnár Zsuzsanna és Boris Makojev éremközelben végzett. Korábban Batyrbek Cakulov és Akhsarbek Gulajev is a legjobbak közé került a rangos világversenyeken. A klasszisokkal több hazai kiválóság igyekszik lépést tartani. Egyértelmű: színvonalasnak, látványosnak ígérkező rendezvényre invitáljuk a sportkedvelőket” – csemegézett az indulók listájában Radnóti József, a rimaszombati Lokomotíva birkózóklub elnöke.

A honi klubokat képviselő birkózó férfiak és nők szombaton szabadfogásban, vasárnap pedig a férfiak kötöttfogásban küzdenek az érmekért. Egyébként mindkét fogásnemben 10-10 súlycsoportban zajlanak a szőnyegcsaták.

„Ami bennünket illet, tizenöt versenyzőt neveztünk, tőlük két bajnoki elsőséget remélünk. Az elvárások alapján a nőknél Kristina Basych, a férfiaknál pedig Akhsarbek Gulajev kerülhet a dobogó legfelső fokára szabadfogásban. Az erőpróbára a helybeli Tompa Mihály Alapiskola tornatermében kerül sor, mindkét versenynapon délelőtt 11.00 órakor kezdődnek a párharcok”
– latolgatta az esélyeket, tájékoztatta az Új Szót Radnóti József.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei