Aranyplakettel díjazták Marczell Sándort


Újabb kiemelkedő elismerés vándorolt a Csallóközbe

A Szlovák Labdarúgó-szövetség aranyplakettel díjazta a kisudvarnoki Marczell Sándort, az egykori kiváló játékvezetőt és funkcionáriust, aki korábban az ezüstérmet is átvehette Ján Kováčik elnök kezéből.

Poprádon tartották idén a labdarúgó-szövetség éves közgyűlését, aminek egyik fő eseménye volt az aranyplakettek átadása, melyet tizenegy díjazott kapott meg. Köztük volt az egykori kiváló játékvezető és tisztségviselő, a 76 éves Marczell Sándor is, aki a Csallóközből elsőként vehette át ezt a magas rangú kitüntetést. „Nagyra értékelem ezt az elismerést. Megmutatkozott, hogy játékvezetőként, ellenőrként és funkcionáriusként megvolt az eredménye a sokéves munkámnak” – mondta a díj átadása után Marczell Sándor.

A futballt már gyerekkorában megszerette és egész élete során végigkísérte. Játékosként – a katonai szolgálatot leszámítva – egész pályafutását a DAC csapatában töltötte, több mint 16 évig szerepelt sárga-kék mezben.

A profi pályafutás után a szlovák vasutak csapatában folytatta, majd 1977-ben végleg befejezte. Ekkor kezdte meg játékvezetői tevékenységét, és kiváló teljesítményének köszönhetően hamar az I. Szlovák Nemzeti Bajnokságban fújta a sípot. 1999-ben a vasutasok világbajnokságán Franciaországban a torna legjobb játékvezetőjének választották, majd 2003-ban Bulgáriában szintén a vasutasok tornáján ezüstsíppal díjazták.

48. életévének betöltése után a korhatár miatt kénytelen volt felhagyni az országos játékvezetői tevékenységgel, utoljára 1994-ben, Aranyosmaróton vezetett mérkőzést. Ezután sem távolodott el a futballtól, országos és kerületi szinten is több testület és szövetség tagja volt.

Dolgozott mint játékvezetői ellenőr, de a Pozsonyi Kerületi Labdarúgó-szövetségben is több beosztásban tevékenykedett. A DAC mérkőzésein is megfordult mint ellenőr.

Pályafutása során rengeteg dicséretet, elismerést kapott. 2014-ben a Szlovák Labdarúgó-szövetség elismerő oklevelét vehette át. 2017-ben ezüstéremmel díjazták.

Marczell Sándor jelenleg is aktív, a Pozsony-vidéki Labdarúgó-szövetség játékvezetői ellenőre.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei