Patrik Kincl kihívta Végh Attilát!


Öt évig tartott, mire visszavághatott Karlos Vémolának Patrik Kincl MMA-harcos a prágai O2 rénában megtartott Oktagon 43 gálán

Ellenfelét pontozással (49-46, 50-45, 50-45) egyértelműen legyőzte, ennek köszönhetően pedig másodszor védte meg az Oktagon övét középsúlyban. Hazai fronton ez volt a legfontosabb mérkőzés az évszázad meccsének titulált Vémola-Végh Attila derbi óta, amit a bősi versenyző nyert meg. Vémola éppen a visszavágóra készül(ne), de ki tudja, mi lesz így belőle, mivel célul tűzte ki, hogy előtte le kell győznie Kinclt is.

Kincl a mérkőzés előtt az 59. volt az MMA-s világranglistán középsúlyban, míg Vémola a 71.  A meccsre öt évvel első összecsapásuk után került sor, amikor még z XFN szervezetnél Vémola nyert pontozással Kincl ellen. Azóta mindkettejük legyőzőre akadt, Vémolát Végh Attila intézte el, Kinclt pedig a KSW szervezet övéért Robert Soldič.

Kincl magabiztosan lépett a ringbe, és az övé volt az Aréna, Vémolát kifütyülték. Kincl ezután végig irányította a mérkőzést, súlyos ütéseket és térdeseket mérve ellenfelére, akinek csúnyán feldagadt a szeme. Végül végigharcolták a 25 percet, de Kincl egyértelmű győzelmet aratott pontozásban, 148 ütésével szemben Vémolának mindössze 89-et számoltak, ezek közül is a súlyosak tekintetében 76-23 az arány Kincl javára.

Kincl a mérkőzés után tett egy meglehetősen érdekes és izgalmas, leginkább meglepő ajánlatot. Noha egész karrierje során váltósúlyban (74 kg-ig) vagy középsúlyba (84 kg-ig) harcolt, tulajdonképpen kihívta  a félnehézsúlyú (93 kg-ig) Végh Attilát.

"Láttam itt valahol Attilkát... Azt hiszem, odalett a decemberi meccsed. Akartok engem?" - szegezte neki a kérdést.

Korábban már megerősítették Végh és Vémola visszavágóját, ám utóbbi - mint fent írtuk, azt is kijelentette, hogy ha nem győzi le Kinclt, akkor nem áll ki Végh ellen sem. Végh a felhívásra belépett a ringbe, és azt mondta, nagyon meglepte őt. "Mindenekelőtt gratulálok neki, de nem tudom, ezt hogy gondolta. Nekem kellene 77 vagy 84 kilóra lemennem?" - fogalmazott.

Kincl ezzel kapcsolatban Ondrej Novotný, az Oktagon promotőrének podcastjában azt mondta, hogy megpróbálná ő a 93 kilós félnehézsúlyt. Végh az arénához fordult, szeretnének-e látni egy ilyen meccset, mire az majdnem felrobbant. Novotný végül a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy ha mindkét harcos szeretné, akkor beszélhetnek a részletekről.

Végh találkozott már a ringben Kinclvel, 2021 decemberében a Fight Night Challenge-en bokszoltak (!), és Végh pontozással győzött. Az összecsapásuk nem övért menne. Végh legutoljára 2019-ben mérkőzött az Oktagonban.

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei