9000 néző ünnepelte a DAC utolsó idénybeli győzelmét


Nyert a DAC, Davis búcsúzott, Krstovic gólkirály lett, 9000 ember ünnepelt

Néhány perccel a lefújás előtt Adrián Guľa vezetőedző lehozta Eric Davist, a csapattársak sorfalat állva búcsúztak tőle. Megható befejezése volt ez egy különleges szezonnak
fotó: DAC / facebook


Győzelemmel zárta az idényt a DAC, a labdarúgó Fortuna liga rájátszásának utolsó fordulójában a dunaszerdahelyiek 1:0-ra nyertek a besztercebányaiak ellen. Ez volt Eric Davis utolsó mérkőzése a DAC-ban, Nikola Krstovic pedig megszerezte a gólkirályi címet.

A meccs előtt a DAC játékosai és stábtagjai átvehették a bajnoki ezüstérmet. A dunaszerdahelyi együttes története során harmadszor végzett a második helyen a bajnokságban.

Köszöntötték Németh Sándort is, a DAC egykori fotósát, aki a napokban töltötte be nyolcvanadik életévét, ennek alkalmából egy 80-as számmal ellátott DAC-mezt kapott a klubtulajdonos Világi Oszkártól.

A napsütötte MOL Arénában olyan hangulat uralkodott, mint már régen, de volt a levegőben nosztalgia és szomorúság is: ez a találkozó volt ugyanis Eric Davis utolsó meccse a DAC-ban. A panamai balhátvéd ebben a szezonban már epizódszerepekhez sem jutott, az idény elején megsérült, és azóta nem került vissza a csapatba, viszont két héttel ezelőtt a Slovan elleni rangadón Andzouana sérülése után a 11. percben be kellett állnia, és kiváló teljesítményt nyújtott.

A szurkolók már a meccs előtt hosszú percekig skandálták Davis nevét, és meccs közben is gyakran éltették a csupaszív védőt.

A 21. percben vezetést szerzett a DAC, Krstovic kapott jó labdát üres területbe, és a rá jellemző higgadtsággal elkanyarította a kapus mellett – 1:0. Találatát még a meccsellenőrök is megtapsolták. Ez volt Krstovic 18. gólja a szezonban, és már előre ünnepelhette a gólkirályi címet, vetélytársai, Róbert Polievka és Aleksandar Csavrics ugyanis nevezve sem volt az utolsó fordulóra.

A 31. percben görögtüzek gyúltak a B-középben, az ultrák így búcsúztak a 31-es számot viselő Davistől.

A második félidőt aktívan és helyzetekkel kezdte a DAC, Krstovic növelhette volna a góljai számát, de előbb Hruška védett, aztán meg hiába talált a hálóba a montenegrói támadó, az asszisztens lest jelzett. De a besztercebányaiakat sem lehetett még leírni, a másik oldalon Faško fejese a felső lécről pattant ki. A DAC-nak több jó lehetősége is volt, a 82. percben Krstovic kapáslövését óriási bravúrral ütötte ki Hruška. A 85. percben Nebyla löketébe reflexszerűen ért bele a besztercebányai kapus, Krstovic pedig közelről nem tudta bekotorni a labdát.

Néhány perccel a lefújás előtt Adrián Guľa vezetőedző lehozta Eric Davist, a csapattársak sorfalat állva búcsúztak tőle. Megható befejezése volt ez egy különleges szezonnak.

DAC – Banská Bystrica 1:0 (1:0)
Góllövők: Krstovic (21.).
Sárga lap: Krstovic.
Játékvezető: Micheľ, 9155 néző.

DAC:
Veszelinov – Pinto (86. Kachút), Kružliak, Muhamedbegovic, Davis (86. Mendez) – Káčer, Dimun, Kalmár (74. Nebyla) – Veselovský (74. Niarkhosz), Krstovič, Andzouana (52. Blackman).

forrás: Bumm.sk

A rovat legfrissebb hírei